ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Καστοριά: 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Μακεδονίας

Το μεγαλύτερο κιθαριστικό φεστιβάλ που έγινε ποτέ στην Μακεδονία και ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας, ξεκινάει στην μαγευτική Καστοριά στις 17 Μαρτίου και θα διαρκέσει για τρεις μέρες.

Οι συμμετοχές των κιθαριστών, από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό που θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, αναμένετε να ξεπεράσουν τις εκατό (100).

Το Φεστιβάλ διοργανώνετε από τον Ωδείο Απόλλων, υπό την διεύθυνση του Ισίδωρου και της Γιούλας  Αντωνίου, με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, είναι ο γνωστός Συνθέτης – Κιθαριστής και Διευθυντής του περίφημου Βεροιώτικου μουσικού συνόλου ArtGuitaristas, Πέτρος Ρίστας.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, θα εμφανιστούν, οι κιθαριστικές ορχήστρες, Δυτ. Μακεδονίας και Καστοριάς, που έχουν ενταχθεί στην Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα, υπό την διεύθυνση του μεγάλου δασκάλου της κιθάρας Βαγγέλη Μπουντούνη και Σολίστ τους διεθνούς φήμης κιθαριστές, Στέλιο Γκόλγκαρη, Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών και Μιχάλη Σουρβίνο, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου. Επίσημη προσκεκλημένη του φετινού φεστιβάλ, είναι η παγκοσμίου φήμης σολίστ, Μάρω Ραζή.

Συμμετέχουν ακόμη οι νεαροί βραβευμένοι σολίστ του περσινού 1ου Φεστιβάλ Μακεδονίας, Νίκος Καπατασίδης από την Καστοριά και Δημήτρης Στρίγκλος από την Αθήνα.

Οι Συναυλίες του Φεστιβάλ, θα δοθούν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Tsamis, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό της Καστοριάς.

 

 

Back to top button