Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα για τη δημιουργία του Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας (φωτογραφίες)

http://kozan.gr/wp-content/uploads/2017/03/20170308_165627_1488985727073_resized.jpg

Η δημιουργία του Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας (ΤΑΔΥΜ), το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του, μέχρι το τέλος του Μαρτίου, έχοντας αρχικό κεφάλαιο ύψους 10 εκατ. ευρώ, βρέθηκε, σήμερα Τετάρτη (8/3), στο επίκεντρο συνάντησης, εκπροσώπων φορέων της περιοχής,  με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Το Ταμείο θα έχει ως κύριο στόχο τη χρηματοδοτική στήριξη, υπό μορφή εγγυήσεων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από το τραπεζικό σύστημα. Από το σύνολο του αρχικού κεφαλαίου του νέου ταμείου, τα 5 εκατ. ευρώ θα εισφέρει το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ), τα 3 εκατ. θα προέλθουν από την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, ενώ από 1 εκατ. ευρώ έκαστο θα διαθέσουν τα εμποροβιομηχανικά επιμελητήρια (ΕΒΕ) Κοζάνης και Φλώρινας.

Τα χρήματα που θα εισφέρουν οι τοπικοί φορείς προέρχονται από τον τοπικό πόρο ανάπτυξης, που καταβάλει η ΔΕΗ στην περιφέρεια και τους δήμους της περιοχής, ως αντιστάθμισμα των δραστηριοτήτων της.

Περισσότερες φωτογραφίες στο  kozan.gr

 

 

Back to top button