Ελλάδα

Χοχλιοί μπουμπουριστοί

Υλικά συνταγής

  • χοχλιοί:(σαλιγκάρια): μισό κιλό
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι: 2-3 κουταλιές της σούπας
  • ξύδι: 4-5 κουταλιές της σούπας
  • δεντρολίβανο

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τα σαλιγκάρια για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια τα πλένετε καλά. Σε ένα τηγάνι απλώνετε 2-3 κουταλιές αλάτι και ρίχνετε τα σαλιγκάρια “αμπούμπουρα” δηλαδή με τη μούρη προς τα κάτω.
  2. Αφού στεγνώσουν από τα υγρά τους ρίχνετε το ελαιόλαδο, τηγανίζετε για λίγα λεπτά και τους σβήνετε με το ξύδι. Προσθέτε το δεντρολίβανο, ανακατεύετε 2-3 φορές ώστε να τραβήξει το άρωμά του και σερβίρετε.

Συμβουλή

Όπως έλεγε η γιαγιά το θέμα στο σαλιγκάρι είναι το σωστό πιρούνι. Βρείτε αυτό που θα σας βοηθήσει να το βγάλετε εύκολα!

icookgreek.com

Back to top button