ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριά

Το τοπικό ντέρμπι γυναικών: Άργος Ορεστικό – ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας 45-33 (ρεπορτάζ – βαθμολογία)

Δύο στα δύο για την γυναικεία ομάδα του Άργους Ορεστικού που επικράτησε και πάλι  στο επαναληπτικό ματς του δεύτερου γύρου, του ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας με σκορ 45-33. (Στο πρώτο ματς οι Αργείτισες επικράτησαν εκτός έδρας  με σκορ 40-43).

Έπειτα από την ήττα εντός προγράμματος  στην εκτός έδρας αναμέτρηση πριν απο δύο αγωνιστικές από τον πολύ δυνατό Απόλλωνα, η “παρέα” του Άργους επέστρεψε στις νίκες με κακή εμφάνιση ωστόσο, κάτι που δεν αναιρεί βέβαια το γεγονός της νίκης σε ένα παιχνίδι που είχε χαρακτήρα τοπικού ντέρμπι.

Κανένα περιθώριο δεν άφησαν οι γηπεδούχες στην αντίπαλη ομάδα με το ξεκίνημα να είναι αρκετά δυναμικό για το 09-00. στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι Αργέιτισες θα μπορούσαν να “τελειώσουν” το ματς και από το πρώτο δεκάλεπτο κιόλας αλλά τα εκνευριστικά πολλά χαμένα- εύκολα καλάθια, με την άμυνα ωστόσο να είναι όπως έπρεπε, έδωσαν την δυνατότητα στις φιλοξενούμενες να σκοράρουν για το 23-13 του ημιχρόνου.

Ίδια εικόνα και στο τρίτο δεκάλεπτο με τις Αργείτισες να μένουν σε ριχά νερά στην επίθεση, μη ακολουθώντας το πλάνο των προπονητών για το παιχνίδι και με μεμονωμένες κυρίως ενέργειες να τελειώνουν το δεκάλεπτο στο 36-26.

Με την διαφορά να μην πέφτει ουσιαστικά σε μονοψήφιο αριθμό σε κανένα σημείου του παιχνιδιού, οι γηπεδούχες είχαν το έλεγχο του ματς  με καλή άμυνα , μην μπορώντας ωστόσο να ξεφύγουν στο σκορ. Με το παιχνίδι να είναι ιδιαίτερα σκληρό, η “παρέα” του Άργους κατάφερε να ελέγξει το ματς μέχρι το τέλος παίρνοντας την νίκη, χωρίς ωστόσο να ευχαριστήσει σε θέαμα του περίπου 100 φιλάθλους που βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης για να ενισχύσουν την προσπάθεια της ομάδας!

Θετικό πρόσημο, η συμμετοχή  κοριτσιών από τα αγωνιστικά τμήματα του συλλόγου που κερδίζουν επάξια χρόνο στο παρκέ, αποδεικνύοντας στην πράξη την δουλειά που γίνεται καθημερινά στις ακαδημίες του συλλόγου και δείχνοντας παράλληλα τον βαθμό ετοιμότητας που βρίσκεται το σύνολο ενόψει και του επερχόμενου τουρνουά των Πανγκορασίδων.

Την επόμενη αγωνιστική, οι Αργείτισες αντιμετωπίζουν σε εκτός έδρας αναμέτρηση τον Κεραυνό Αγ. Γεωργίου, θέλοντας την ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου.

Διαιτητές: Πανταζής- Μουρατίδου

Δεκάλεπτα: 09-00, 23-13, 36-26, 45-33

Φύλλο Αγώνος:

(Γεωργοπούλου-Καραγεωργίου) : Μουτζίκη Α. 3(1), Καραγεωργίου Β. 6(1), Κιτσίρη Μ. 4, Καραγεωργίου Μ. , Πατσιαρίκα Κ. , Τερζοπούλου Ε. 2, Πατσιαρίκα Δ. , Χασιώτη Μ.,  Παπακωνσταντίνου Α. 2, Αντωνιάδου Κ. 18, Ευαγγελίδου Γ.,  Γεωργοπούλου Π. 14(1).

Βαθμολογία:

  1. Απόλλων Πτολεμαΐδας 14
  2. Κεραυνός Αγ. Γεωργίου 12
  3. ΑΣ. Άργος Ορεστικό 11
  4. ΓΣΚ Λασσάνης 10
  5. ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας 9
  6. Αίαντας Αμυντάιου 6

Επόμενη αγωνιστική :

ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας – ΓΣΚ Λασσάνης

Κεραυνός  Αγ. Γεωργίου- ΑΣ. Άργος Ορεστικό

Απόλλων Πτολεμαΐδας- Αίαντας Αμυνταίου

Back to top button