Καστοριά

Τα μοιραία λάθη του Ειδικού Φρουρού που οδήγησαν στη σύλληψή του – Αίνιγμα το κίνητρο

– Έστρεψε την προσοχή πάνω του με απανωτά του λάθη
– Τον κατέγραψε κάμερα, οδήγησε το θύμα σε κτήμα ιδιοκτησίας του και τον πυροβόλησε με καταγεγραμμένο όπλο
– Φάσκει και αντιφάσκει στην κατάθεσή του ο 30χρονος
– Δήλωσε ότι τον σκότωσε για να τον ληστέψει ενώ δεν του έχει αφαιρέσει τίποτα
– Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το απόγευμα ο δράστης

Νέα στοιχεία προκύπτουν ώρα με την ώρα, σχετικά με το στυγερό έγκλημα στην Καστοριά, με θύμα έναν 52χρονο οδηγό ταξί, πατέρα 2 παιδιών. Η τελευταία πράξη του δράματος, που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία, θα γραφεί το απόγευμα του Σαββάτου στις 17.30, όπου θα τελεσθεί η νεκρώσιμος ακολουθία του 52χρονου.

Ο 30χρονος ειδικός φρουρός, που είχε πυροβολήσει και συλλάβει το Νίκο Μαζιώτη, τον Ιούλιο του 2014 στο Μοναστηράκι, πυροβόλησε με το ίδιο όπλο πισώπλατα και έδωσε τη χαριστική βολή στο άτυχο θύμα του. Τραγική ειρωνία, αποτελεί το γεγονός πως ο ίδιος ο ειδικός φρουρός, συμμετείχε στις έρευνες που ξεκίνησαν για το έγκλημα το βράδυ της Παρασκευής, όμως τα στοιχεία οδήγησαν τελικώς σε εκείνον.

Το λάθος της χρήσης του καταγεγραμμένου όπλου του, δεν ήταν το μόνο. Ο 30χρονος Ειδικός Φρουρός, φέρεται να οδήγησε το άτυχο θύμα το, σε κτήμα ιδιοκτησίας του, όπως διαπιστώθηκε από την εξέταση του GPS που “έδειξε” την τελευταία κούρσα. Ταυτόχρονα υπάρχει το υλικό κάμερας περιπτέρου, που τον δείχνει να επιβιβάζεται στο ταξί του άτυχου 52χρονου.

Αμέσως μετά τη δολοφονία, η οποία φέρεται να έχει διαπραχθεί λίγο πριν ή λίγο μετά τις 19:00, ο Ειδικός Φρουρός, επιβιβάστηκε σε άλλο ταξί και ζήτησε από τον οδηγό να πάει στις εργατικές κατοικίες, για να πάρει το αυτοκίνητό του, που όπως είπε στον οδηγό “είχε αφήσει στο συνεργείο”. Ο Λάζαρος Βέλιος, οδηγός ταξί στο οποίο ο δράστης επιβιβάστηκε μετά τη δολοφονία, δηλώνει στην ΕΡΤ πως “δεν τον είδα ταραγμένο”.

Άγνωστο το κίνητρο

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ο Ειδικός Φρουρός έπεφτε συνεχώς σε αντιφάσεις σχετικά με το κίνητρό του, παρότι ομολόγησε το έγκλημά του. Αρχικά ισχυρίστηκε ότι το έκανε για να ληστέψει το θύμα, λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε.
Όπως όμως έχει διαπιστωθεί από τις έρευνες, δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι αφαιρέθηκε ο,τιδήποτε από το ταξί.

Στην Καστοριά βρίσκεται κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης. Ο δράστης, το απόγευμα του Σαββάτου, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

 

newsit.gr

 

Back to top button