Καστοριά

Μαθητές του 3ου Γυμνασίου Καστοριάς σε συνέδριο μαθηματικών στη Θεσσαλονίκη

Μαθητές του 3ου Γυμνασίου Καστοριάς, θα υλοποιήσουν ένα εκπαιδευτικό εργαστήρι, που θα παρουσιαστεί και θα λειτουργήσει κατά την διάρκεια της 9ης Μαθηματικής Εβδομάδας

.

Ο τίτλος του εργαστηρίου είναι: “Αναζητώντας συμμετρίες στο επίπεδο και στον χώρο– Παιχνίδια και Μαθηματικά”.

Το εργαστήρι αυτό, εξαιτίας του μεγέθους και της σημαντικότητάς του, θα λειτουργήσει δυο ημέρες κατά την διάρκεια της μαθηματικής εβδομάδας, Πέμπτη 16 και Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017, στους χώρους της Helexpo, ΔΕΘ-περίπτερο 8, τις πρωινές ώρες από 9:00 έως 12:00. Θα μπορούν να το επισκέπτονται και να συμμετέχουν ενεργά μαθητές από όλη την Ελλάδα.

Δίνεται το παράδειγμα, ενός δημόσιου σχολείου που ενώ λειτουργεί σε παραμεθόριο περιοχή, λειτουργεί ως πρωτοπόρο στην ανάδειξη και λειτουργία σημαντικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων  αφού αυτό γίνεται για πρώτη φορά σε ένα συνέδριο, που συμμετέχουν τόσο δημόσια αλλά και πολλά ιδιωτικά σχολεία!

Τους μαθητές θα συνοδεύουν και θα καθοδηγούν οι καθηγητές τους, Ζυγούρης Κωνσταντίνος (Μαθηματικός), Τσαμπαλάς Αλέξανδρος (Μαθηματικός) και Ξανθά Αικατερίνη (καθηγήτρια καλλιτεχνικών). Τέλος, να αναφέρουμε ότι το εργαστήριο θα υλοποιηθεί, μετά την επιστροφή τους και στην Καστοριά, σε χώρο και χρόνο που θα ανακοινωθούν.

 

 

Back to top button