Καστοριά

Τι κρύβει ο αστυνομικός

Τι όπλισε ο χέρι του ειδικού φρουρού; – Ήξερε ότι θα τον βρουν; – Δεινός σκοπευτής

Δύο ημέρες μετά την στυγερή δολοφονία του 52χρονου ταξιτζή στην Καστοριά και ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί τα πραγματικά κίνητρα που οδήγησαν στον 30χρονο αστυνομικό-φονιά στην πράξη του.

Ούτε ο δράστης, ούτε η αστυνομία, ούτε η τοπική κοινωνία, έχουν δώσει μέχρι στιγμής μια απάντηση.

Δε λέει κουβέντα για τα αίτια
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αστυνομικοί επιμένουν ότι ο ειδικός φρουρός, μετά την σύλληψή του, είναι σε κατάσταση σοκ. Αν και ομολόγησε την πράξη του, δεν έχει δώσει το παραμικρό στοιχείο σχετικά με τα κίνητρα και κρατά το στόμα του ερμητικά κλειστό.

Ούτε στον εισαγγελέα, όπου οδηγήθηκε την ώρα της κηδείας του θύματός του για να αποφευχθούν επεισόδια, δικαιολόγησε τελικά την πράξη του.

Του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία. Ζήτησε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί και επέστρεψε στην Αστυνομική Διεύθυνση Καστοριάς, όπου κρατείται.

Δεινός σκοπευτής
Ο αστυνομικός ήταν δεινός σκοπευτής, σύμφωνα με πληροφορίες από συναδέλφους του και βραβευμένος από τον υπουργό και τον αρχηγό της αστυνομίας διότι με το ίδιο όπλο που σκότωσε τον ταξιτζή είχε πυροβολήσει και τον Μαζιώτη στο Μοναστηράκι με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Άλλωστε, για λόγους ασφαλείας και προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο της αντεκδίκησης, μετατέθηκε στη γενέτειρα του την Καστοριά, όπου υπηρετούσε για περίπου τρία χρόνια.

Ήξερε ότι θα τον βρουν;
Το όπλο ήταν ένα 45άρι, που είχε ο ίδιος αγοράσει, όπως άλλωστε δικαιούνται οι αστυνομικοί, για να έχει καλύτερο όπλο στην υπηρεσία του.

Γνώριζε ότι από τους κάλυκες και το διαμέτρημα εύκολα η αστυνομία θα έβρισκε σε ποιόν ανήκει το όπλο της δολοφονίας.

Δεν απέφυγε τις κάμερες που ουσιαστικά τον «συνέλαβαν» όταν επιβιβάστηκε στο ταξί του 52χρονου και βοήθησαν τους αστυνομικούς να τον βρουν.
Από την ιδιότητά του ως αστυνομικός γνώριζε ότι το GPS του ταξί θα είχε αποθηκεύσει την διαδρομή του αυτοκινήτου, με τελικό προορισμό στις αποθήκες ιδιοκτησίας του πατέρα του.

Τι όπλισε ο χέρι του ειδικού φρουρού;
Είναι σχεδόν βέβαιο ότι δράστης και θύμα γνωρίζονταν. Εκτός του ότι ζούσαν στην ίδια επαρχιακή πόλη, το θύμα φαίνεται να μετέφερε τον δράστη όχι μόνο ως πελάτη.

Ο φόνος δεν έγινε μέσα στο αυτοκίνητο αλλά σε απόσταση 50 μέτρων από αυτό, γεγονός που μαρτυρά ότι βγήκαν από αυτό και περπάτησαν μαζί. Τον απείλησε με το όπλο; Κανείς δεν ξέρει. Άραγε ποιες προσωπικές διαφορές μπορεί να είχαν θύμα και δολοφόνος; Γνωρίζουμε ότι ο 52χρονος ταξιτζής πυροβολήθηκε από πίσω και δέχθηκε χαριστική βολή.

Η περίπτωση της κλοπής αποκλείστηκε, αφού χρήματα δεν πήρε. Ο ίδιος αρχικά έλεγε ότι ήθελε να κλέψει το θύμα και αργότερα ότι είχε προσωπικές διαφορές.
Το βέβαιο είναι ότι πολύ σύντομα η αλήθεια θα βγει και θα είναι μια ακόμη έκπληξη για την τοπική κοινωνία και για την υπόλοιπη Ελλάδα που παρακολουθεί με ανοικτό το στόμα τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που κρύβει η συγκλονιστική αυτή δολοφονία.

Τα στοιχεία που θα συνθέτουν το πάζλ και θα δίνουν απαντήσεις για τις σχέσεις θύματος και δράστη και τα πραγματικά κίνητρα, θα βγουν και θα δημιουργήσουν νέο κύκλο συγκλονιστικών αποκαλύψεων.

 

Από το ρεπορτάζ του real.gr

 

 

Back to top button