Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Το μυστήριο τηλεφώνημα και τα μεγάλα κενά στην υπόθεση της δολοφονίας

 

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα ως προς τα κίνητρα της εν ψυχρώ δολοφονίας του άτυχου 52χρονου ταξιτζή στην Καστοριά απ’ τον 30χρονο παρασημοφορημένο ειδικό φρουρό. Ο ισχυρισμός του για ληστεία δεν φαίνεται να πείθει κανέναν.

Συνάδελφος του ειδικού φρουρού φέρεται να έχει καταθέσει πως μια μέρα πριν το αιματηρό περιστατικό της περασμένης Παρασκευής τον άκουσε να λέει μιλώντας στο τηλέφωνο τη φράση “που θα βρω τώρα 200 ευρώ”.

Πολλοί είναι εκείνοι που λένε πως ο 30χρονος είχε κάπως περίεργη συμπεριφορά και κάποιες προστριβές με ορισμένους από τους συναδέλφους του, ωστόσο τίποτε απ’ όλα αυτά δεν θα μπορούσε να δικαιολογήσει έναν φόνο.
“Ήταν πιεσμένος οικονομικά;” αναρωτιούνται ορισμένοι, ωστόσο και αυτό το ερώτημα δεν έχει εύκολη απάντηση καθώς ο 30χρονος θα μπορούσε να πάρει 500 ευρώ από το θύμα του αλλά δεν το έκανε.
Ομολόγησε ότι το κίνητρό του ήταν η ληστεία ωστόσο η συμπεριφορά του και τα λάθη που έκανε δεν πείθουν για τους ισχυρισμούς του.
Λόγω της εμπειρίας του στην αστυνομία σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να αφήσει ίχνη που να τον συνδέουν με το περιστατικό. Έτσι δεν θα έπρεπε να πάρει το ταξί από σημείο όπου θα τον κατέγραφαν κάμερες, ούτε και να οδηγήσει το θύμα σε περιοχή που τον συνδέει άμεσα με τον ίδιο.

Τέλος, λένε έμπειροι αστυνομικοί, σε καμία περίπτωση δεν θα άφηνε τη “σφραγίδα” του πυροβολώντας τον άτυχο ταξιτζή με το προσωπικό του όπλο, το οποίο μάλιστα είναι το μοναδικό στην περιοχή και άμεσα θα οδηγούσε τους συναδέλφους σε εκείνον.
Τα λάθη που έκανε ο 30χρονος δείχνουν μεν ότι μπορεί να μην είχε σχεδιάσει τη δολοφονία, όμως δεν απαντούν στο ερώτημα γιατί. Ποια ήταν τα κίνητρά του καθώς φαίνεται ότι η περίπτωση της ληστείας απορρίπτεται από τους έμπειρους συναδέλφους του που ερευνούν την υπόθεση.
Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε προσωπικά το θύμα του, ωστόσο φαίνεται ότι εκείνον είχε βάλει στο στόχαστρο καθώς φαίνεται ότι περίμενε να μείνει μόνος στην πιάτσα των ταξί. Μοιάζει να τον “επέλεξε” λένε αστυνομικοί που έχουν γνώση των ερευνών.

newsit.gr

Back to top button