Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριάΝεστόριο

Μαραθώνιος ανάγνωσης γαλλόφωνων έργων στην Καστοριά

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Γαλλοφωνίας  η Καστοριά συμμετέχει για πρώτη φορά στον Μαραθώνιο Ανάγνωσης έργων γαλλόφωνων συγγραφέων, που θα πραγματοποιηθεί, ταυτόχρονα με άλλες 26 μέχρι στιγμής πόλεις και νησιά της Ελλάδας, το Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017, στις 11 π.μ. στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης του 4ου Γυμνασίου της πόλης μας.

Στην εκδήλωση, μαθητές, καθηγητές και γαλλόφωνοι πολίτες της πόλης μας με κοινό γνώρισμα την αγάπη για τη γαλλική γλώσσα και τον πολιτισμό, θα διαβάσουν αποσπάσματα του βιβλίου » Ο Μικρός Πρίγκηπας » του Antoine de Saint -Exupery.

Θα προβληθούν  αποσπάσματα από την ελληνική σειρά κινούμενων σχεδίων με τον ομώνυμο τίτλο.

Σκοπός των διοργανωτών είναι να δείξουν ότι η Γαλλική είναι μια γλώσσα, την οποία οι Έλληνες μιλούν όπως εκατομμύρια  άνθρωποι σε όλον τον κόσμο, μια γλώσσα η οποία ενέπνευσε λογοτέχνες και φιλόσοφους διεθνούς ακτινοβολίας και  που χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο έκφρασης από επιστήμονες . Το πλέον σημαντικό είναι   ότι διατηρεί τη ζωντάνια της και τη χρησιμότητά της, ως μέσο διεθνούς επικοινωνίας, συμβάλλοντας  στην παραγωγή και μετάδοση νέων γνώσεων και νέων εμπειριών.

Στον πρώτο αυτόν για την Καστοριά  Μαραθώνιο Ανάγνωσης συμμετέχουν 5 Γυμνάσια του Νομού : 4ο Γυμνάσιο Καστοριάς, Γυμνάσιο Κορησού, 2ο Γυμνάσιο Άργους Ορεστικού, Γυμνάσιο Βογατσικού και Γυμνάσιο Νεστορίου.  Η διοργάνωση και επιμέλεια της όλης  εκδήλωσης ανήκει στις καθηγήτριες Γαλλικής Γλώσσας των σχολείων  αυτών κ.  Καλίτση Φιλία, Κασκίτση Χαρίκλεια και Παπαγιαννοπούλου Αικατερίνη.

Η Γαλλοφωνία είναι ανοιχτή σε όλους!

 

 

Back to top button