Καστοριά

“JustDust”: Παρουσίαση του νέου δίσκου των Scars of Tears

Οι Καστοριανοί Scars of Tears μόλις κυκλοφόρησαν τον δεύτερο ολοκληρωμένο δίσκο τους, με τίτλο “JustDust”.

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, και έτσι η πεντάδα των Scars of Tears κινήθηκε πάνω σε γνώριμους για αυτούς ήχους, συνεχίζοντας, θα μπορούσα να πω, από εκεί που σταμάτησαν στον προηγούμενο δίσκο τους.

Το ατμοσφαιρικό metal έχει τη τιμητική του σε αυτόν τον δίσκο, κάνοντας τους Scars of Tears να ακροβατούν σε ύφος, ήχους και επιρροές από Paradise Lost (ειδικά στα growl ανδρικά φωνητικά) μέχρι Disturbed, και από Nightwish μέχρι Lacuna Coil συν τις δικές τους φυσικά ιδέες.

Τα πολλά μελωδικά σημεία αφήνουν μια γλυκιά αίσθηση στον ακροατή, και τα πιο ΄σκοτεινά’ περάσματα υποστηρίζονται άρτια από τις φωνές και των δυο μελών που ασχολούνται με το κομμάτι αυτό.

Ο μπασίστας Θανάσης Σαλαγιάννης και ο κιθαρίστας ΜπάμπηςΣταφανίδης έχουν επιφορτιστεί με τα growl και πιο ‘βαριά’ φωνητικά, και η τραγουδίστρια Χαριτίνη Αναστασιάδου με τα ‘καθαρά’, η οποία με τη κρυστάλλινη φωνή της μας ‘ταξιδεύει’ αρκετές φορές μέσα στο δίσκο.

Η δυάδα μπάσο –ντραμς (Χρήστος Πολύζος) στιβαρή (βράχος θα έλεγα). Οι κιθάρες προσφέρουν άλλοτε κοφτερά riffs και άλλοτε πιο ήπιες μελωδίες, και η φωνή της Χαριτίνης… το έγραψα και πιο πάνω, κρυστάλλινη, ‘ερωτεύσιμη’, να υποστηρίζει πλήρως αυτό του είδους τη μουσική.

Η παραγωγή αφέθηκε στα χέρια του Αλέξανδρου Λυκοστράτη στο Voodoo Project studio της Θεσσαλονίκης, και παρόλες τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες κάτω από τις οποίες γράφτηκε ο δίσκος, η δουλειά είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετική.

Το artwork του εξωφύλλου επιμελήθηκε στην Αμερική και το νόημα του συμβολίζει και τον τίτλο του άλμπουμ.

Ο δίσκος περιλαμβάνει δώδεκα τραγούδια, ένα εκ των οποίων είναι μια διασκευή το τραγούδι ‘Wait’ της υπέροχης Maggie Reilly (ex-Mike Oldfield).

Εν κατακλείδι που λέω και εγώ, αυτός είναι ένας πολύ καλός δίσκος, που σίγουρα όποιος τον αγοράσει θα περάσει όμορφες στιγμές ακούγοντας καλό ατμοσφαιρικό Rock/Metal.

Βαθμολογία 85/100

Για το RockOverdose

Παύλος Γιαννακόπουλος

rockoverdose.gr

 

 

 

Back to top button