ΕλλάδαΚόσμος

Έστειλαν δέμα με βόμβα στον Σόιμπλε και αποστολέα τον Άδωνι Γεωργιάδη

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός υπήρχε σε δέμα που στάλθηκε την Τετάρτη στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, με την αστυνομία να εκκενώνει αμέσως το κτίριο. Ως αποστολέας του δέματος εμφανιζόταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, το βιβλιοπωλείο του οποίου, τα ξημερώματα της Τετάρτης, είχε δεχθεί επίθεση με γκαζάκια.

Η βόμβα αποτελούνταν από υλικά που χρησιμοποιούνται συνήθως από πυροτεχνουργούς και σύμφωνα με την αστυνομία του Βερολίνου, είχε σχεδιαστεί έτσι ώστε να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό στο πρόσωπο που θα άνοιγε το δέμα. Ο παραλήπτης του δέματος ήταν αποκλειστικά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Οι υπάλληλοι του υπουργείου ενημέρωσαν την αστυνομία για το ύποπτο δέμα στις 10 το πρωί (τοπική ώρα). Εφτασε με το ταχυδρομείο στο αντίστοιχο τμήμα επικοινωνίας του υπουργείου. Αν και η κινητοποίηση της αστυνομίας ήταν άμεση και το κτίριο εκκενώθηκε, οι πυροτεχνουργοί δεν κατέληξαν αμέσως στο αν όντως το δέμα αποτελεί απειλή ή όχι και αποφασίστηκε η μεταφορά του στο ειδικό τμήμα της αστυνομίας για περαιτέρω έρευνα, η οποία και κατέληξε ότι όντως επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό.

tvxs.gr

Back to top button