Ελλάδα

Καταζητείται ο Σώρρας και η σύζυγός του μετά την 8ετή καταδίκη τους – Έχουν χαθεί τα ίχνη τους

Άφαντος είναι ο Αρτέμις Σώρρας και η σύζυγός του μετά την καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου της Πάτρας.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας τους έκρινε ένοχους για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος και τους επέβαλλε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και πενταετή στέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.

Η ποινή που επεβλήθη από το δικαστήριο δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και ως εκ τούτου θα πρέπει να οδηγηθούν άμεσα στη φυλακή.

Η υπόθεση για την οποία καταδικάστηκαν ο Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγός του αφορούσε, σύμφωνα με τον Φώτη Λεπίδα, ένα αυτοκίνητο πολυτελείας το οποίο πήραν και στην συνέχεια το πούλησαν τρεις φορές με εξουσιοδοτήσεις, χωρίς να αποδώσουν τα χρήματα.

Από την ώρα που έγινε γνωστή η απόφαση το δικαστηρίου, ο Αρτέμης Σώρρας έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης. Δεν απαντάει στο τηλέφωνο ενώ δεν έχει κάνει την εμφάνισή του στα γραφεία της οργάνωσης «Ελληνών Συνέλευσις» στην Αθήνα όπου βρισκόταν καθημερινά.

Σύμφωνα με πληροφορίες και εκτιμήσεις παραγόντων της δίκης και των αρχών, ο Αρτέμης Σώρρας προφανώς εκτιμώντας εκ των προτέρων την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου αποφάσισε να μην παρευρεθεί στη δίκη προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη.

Οι αρχές δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο ο Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγός του να έχουν διαφύγει στο εξωτερικό προκειμένου να μην βρεθούν πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Στα επίσημα στοιχεία του Αρτέμη Σώρρα υπάρχουν μόνο δύο διευθύνσεις κατοικίας: στο κέντρο της Πάτρας και σε χωριό (Θεριανό, χωριό του Νομού Αχαΐας στα Βραχνέικα), το οποίο όμως δεν έχει επισκεφθεί τα τελευταία 3 χρόνια.

Η καταδίκη του ζεύγους Σώρρα επήλθε μετά τη μήνυση που είχε υποβληθεί σε βάρος τους από πρώην συνεργάτη τους, για κλοπή 100.000 ευρώ την περίοδο που συνεργάζονταν στην επιχείρηση με τους παιδότοπους, καθώς και ο κουμπάρος του Σώρρα ο οποίος του είχε δώσει να πουλήσει το πολυτελέστατο αυτοκίνητο του και ο Σώρρα τότε του έδωσε ληγμένα δηνάρια από το Κουβέιτ.

real.gr

Back to top button