Καστοριά

Ο Ζήσης Τζηκαλάγιας στο Λονδίνο

Ευτυχισμένες στιγμές στο Λονδίνο όπου ζει και εργάζεται η κόρη μας. Πολλοί συνδαιτυμόνες Έλληνες, σημάδια των καιρών, οικονομική κρίση, μνημόνια, μετανάστευση πολλών νέων μας. Αν το δούμε από άλλη σκοπιά, πέρα από τον δημογραφικό μαρασμό της πατρίδος μας, εξακτινώνουμε τις άξιες μας και μεταλαμπαδεύουμε τον πολιτισμό μας. Σήμερα είμαστε στο 2017.Το 1990 είχα ξαναβρεθεί στα ίδια μέρη ως νέος επιστήμονας σε πανευρωπαϊκό ιατρικό συνέδριο. Από τις συγκρίσεις σε όλα τα επίπεδα της ζωής, προκύπτουν ανάμικτα συναισθήματα! Ας ευχηθούμε 27 χρόνια μετά να ζούμε και να είμαστε καλυτέρα ατομικά, οικογενειακά αλλά και σαν ελληνικό έθνος και ανθρώπινο γένος.

Ο Ζήσης Τζηκαλάγιας στο Facebook

 

One Comment

  1. Η ευτυχία του κ. Τζηκαλάγια και η δυστυχία η δική μας

    Είναι ωραίο και ευχάριστο πράγμα να βλέπεις τους συνανθρώπους σου ευτυχισμένους .
    Αν δε τυχαίνει να είναι και συντοπίτες σου,είναι ακόμη πιο ευχάριστο και θα ήθελες και εσύ να βρισκόσουν στη θέση τους και στην ευτυχία τους.

    Τι γίνεται όμως ,όταν σκέφτεσαι πόσο θα σου κοστίσουν οι βενζίνες για να πας ως τη Θεσ/νίκη ; πόσο μάλλον ως το Λονδίνο !
    Θα μου πείτε ,ότι αν ψάξει κανείς στο ιντερνετ βρίσκει και φθηνά εισιτήρια . Σωστά. Αλλά πόσο θα κόστιζε ένα τέτοιο ταξίδι ; ίσα με το μηνιάτικο ενός εργάτη ;
    Και αν είσαι άνεργος ; και αν είσαι μέλος άνεργης οικογένειας ; τι γίνεται ;
    Ε, τότε ψηφίζεις Τζηκαλάγια ,για να πίνεις κι εσύ τον καφέ σου ευτυχισμένος στο….. Λονδίνο !

    Παιδιά,οι καιροί ου μενετοί , που λεν…….Δεν ξέρω αν βάζαμε σε μια ζυγαριά τους ευτυχείς και δυστυχείς Έλληνες κατά πού θα έγερνε · πάντως – λόγω οικονομίας – βλέπω πολύ δυστυχία γύρω μας και μου φαίνεται κάτι σαν ύβρις ,να περιφέρει κανείς δημόσια την ευτυχία του ,μπροστά σε δυστυχείς ψηφοφόρους ή υποψήφιους ψηφοφόρους .

    Μακάρι να ζεις ” ευτυχισμένες στιγμές ” – και πολλές – , αλλά κράτησέ τες για τον εαυτό σου και τον πολύ στενό σου κύκλο ( το ίντερνετ δεν είναι τέτοιος κύκλος ),τουλάχιστον σ’ αυτή τη συγκυρία · κάτι τέτοιο,νομίζω, είναι ένδειξη όχι μόνο σοφίας ,αλλά και σεβασμού στο συνάνθρωπο.

    Εκτός και αν αποφάσισες να μη πολιτεύεσαι ξανά, οπότε χαλάλι σου……

Back to top button