ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Παρουσίαση του βιβλίου του Ραϋμόνδου Αλβανού

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου του Ραϋμόνδου Αλβανού «Δημόσιες Σχέσεις. Θεωρία και πρακτική της επαγγελματικής επικοινωνίας»
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

• Ιωάννα Κωσταρέλλα, Διδάκτωρ Επικοινωνίας, Υπεύθυνη Πληροφόρησης και Επικοινωνίας της ΕΥΔ/ΕΠ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
• Μιχάλης Μπινιάκος, Διδάκτωρ Οικονομικής Γεωγραφίας του Newcastle University, PhD-CURDS, MeRSA-UK, τ. Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Δήμου Καστοριάς, Πρόεδρος ελπχ ΟΡΜΟΣ Καστοριάς και ΠΑΣ Λεύκης
• Δήμητρα Σιώπη, απόφοιτος τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Τη δική του οπτική για την επικοινωνία θα μοιραστεί με το κοινό ο συγγραφέας Δρ. Ραϋμόνδος Αλβανός, επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Νίκος Λέκκος, απόφοιτος τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Επιστημονικός Συνεργάτης ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Το Σάββατο 1η Απριλίου και ώρα 19.30

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς

ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Θεωρία και πρακτική της επαγγελματικής επικοινωνίας
Σελίδες: 208
ISBN: 9789604586745

«Αυτό δεν είναι μια πίπα» γράφει ο Βέλγος ζωγράφος Ρενέ Μαγκρίτ κάτω από μια ζωγραφιά που μοιάζει εντελώς με μία πίπα. Ο σπουδαίος αυτός πίνακας αναπαριστά με τον καλύτερο τρόπο την διάσταση μεταξύ εικόνας και πραγματικότητας Είναι η ζωγραφιά μιας πίπας που δημιουργεί στο μυαλό μας την εικόνα της.
Η εικόνα δεν είναι η πραγματικότητα αλλά όλοι μας λειτουργούμε με εικόνες οι οποίες σχηματίζονται ανάλογα με τις πληροφορίες που λαμβάνουμε, τη γνώση που εισπράττουμε και τη σχέση που έχουμε ή θέλουμε να αποκτήσουμε με κάποιο άτομο, αντικείμενο, οργανισμό ή ιδέα. Οι Δημόσιες Σχέσεις, που ορίζονται και ως η επαγγελματική διαχείριση της εικόνας, με τη δεοντολογία, τις έννοιες και τις τεχνικές που προτείνουν έχουν ως στόχο την προσπάθεια κατανόησης του άλλου ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη συνεργασία για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη της επικοινωνίας.
Οι Δημόσιες Σχέσεις είναι ένα μάλλον παρεξηγημένο αντικείμενο γνώσης και εργασίας. Υπάρχουν εκατοντάδες ορισμοί για το συγκεκριμένο επάγγελμα και κάθε επαγγελματίας αντιλαμβάνεται τη δουλειά του ανάλογα με τις συνθήκες στις οποίες εργάζεται και τις ανάγκες της θέσης του.
Στη μελέτη αυτή ο συγγραφέας περιγράφει το επάγγελμα των Δημοσίων Σχέσεων τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο και θέτει τα όριά του με άλλα συναφή πεδία της επικοινωνίας όπως το Μάρκετινγκ, η Προπαγάνδα και η Δημοσιογραφία. Αναδεικνύει επίσης τη σημασία του προγραμματισμού στις Δημόσιες Σχέσεις, παρουσιάζοντας τα βήματα ενός προγράμματος Δημοσίων Σχέσεων και αναλύοντας συνοπτικά τα πεδία των Δημοσίων Σχέσεων ανάλογα με την κατηγορία κοινού στην οποία απευθύνεται ο οργανισμός.

Ο Ραϋμόνδος Αλβανός γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ στην Αγγλία και το 2005 ανακηρύχτηκε διδάκτορας του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Ζει στην Καστοριά και εργάζεται ως επιστημονικός υπεύθυνος του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης στο Γράμμο. Από το 2002 διδάσκει, ως επιστημονικός συνεργάτης, στο τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας (πρώην Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας) του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας το μάθημα των Δημοσίων Σχέσεων.

 

 

Back to top button