Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

“Το φίδι του ωκεανού”: Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της Ανδρομάχης Κάρτζου

“Το φίδι του ωκεανού” είναι το δεύτερο μέρος της τριλογίας Δίδυμες Φλόγες και η συνέχεια του «Ο Βωμός των Πέντε Βουνών».

«Το Φίδι Του Ωκεανού»
Μια επική περιπέτεια στη θάλασσα. Η Άνια, ανακαλύπτοντας ποια είναι στο πρώτο βιβλίο «Ο Βωμός των Πέντε Βουνών», κινητοποιημένη από την αγάπη της και την αποφασιστικότητά της, σαλπάρει για ένα δύσκολο ταξίδι με ομηρικά εμπόδια μέσα στη θάλασσα. Αντιμετωπίζει τρομερά τέρατα και απάνθρωπες συνθήκες, όμως έχει ήδη δομήσει έναν σκληροτράχηλο χαρακτήρα, σπάνιο για γυναίκα. Η θηλυκή της αέρινη φύση συνυπάρχει αρμονικά με το έντονο πάθος, την τόλμη, την αυτοθυσία. Ένας συνδυασμός που αρμόζει σε μια αληθινή πριγκίπισσα-πολεμίστρια.
Οι σύντροφοί της θα σταθούν ακοίμητοι φρουροί στο πλευρό της. Σκοπός, ανδρεία, θάρρος, αλήθεια, κουράγιο, τιμή, φως, φιλία, αγάπη, έρωτας, θα είναι οι σανίδες σωτηρίες στο απέραντο αρχιπέλαγος που θα διασχίσει για να μάθει για άλλη μια φορά ότι το σκοτάδι πάντα θα ηττείται και το φως της αγάπης πάντα θα θριαμβεύει, όμως… πόσο διαρκεί τελικά αυτή η μάχη; Από πόσες σκληρές μεταβάσεις θα πρέπει να περάσει μέχρι τη λύτρωση; Μέσα από μια γυμνή συνειδητοποίηση του εαυτού και του αυτοσκοπού η ηρωίδα, όπως και κάθε ήρωας , θα μάθει ότι μόνο όταν τελειώσει το δίδαγμα θα φτάσει στον προορισμό της.

*******
«Μια περιπέτεια ομηρικής ατμόσφαιρας και αγωνίας ιστοριών του Βερν. Ένα βιβλίο καλογραμμένο, με σεβασμό στο μεγάλο είδος της Λογοτεχνίας του Φανταστικού. Μια σύγχρονη πένα που σπανίζει, καθώς βρίθει από συναισθήματα, χρώματα, πλούσιες περιγραφές και καλοδουλεμένους χαρακτήρες. Μετά το πρώτο βιβλίο της σειράς που ξεκίνησα διστακτικά, το δεύτερο ήρθε για να με συναρπάσει ολοκληρωτικά. Από τα βιβλία που υπόσχονται ένα σπουδαίο μέλλον στην ελληνική λογοτεχνία του φανταστικού!»

Ευλαμπία Τσιρέλη
συγγραφέας, καθ. δημιουργικής γραφής

 

Back to top button