ΚαστοριάΚόσμοςτελευταίες ειδήσεις

Μέλη του ΟΡΜΟΣ πήγαν στη Ρωσία και παρέδωσαν μαθήματα ελληνικών χορών (φωτογραφίες)

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικών παραδοσιακών χορών σε μέλη της ελληνικής κοινότητας του Γκελετζίκ, της επαρχίας Κρασνοντάρ της Ρωσίας, από χοροδιδάσκαλους-μέλη του εργαστηρίου λαογραφίας και παραδοσιακού χορού (ελπχ) ΟΡΜΟΣ.

Αντιπροσωπεία του ελπχ ΟΡΜΟΣ Καστοριάς, με επικεφαλής τον πρόεδρο και χοροδιδάσκαλο Μπινιάκο Μιχαήλ, βρέθηκε στην ελληνική κοινότητα του Γκελεντζίκ το διάστημα 2-19/03/2017, όπου οργάνωσε και ολοκλήρωσε ταχύρυθμο πρόγραμμα εκμάθησης παραδοσιακών χορών από διάφορες περιοχές της Ελλάδος.

Το αίτημα για την διεξαγωγή του προγράμματος διαβιβάστηκε αρχικά από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας του Γκελετζίκ Solahov Gamlet Aflaton, μέσω του Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα και εν συνεχεία τον Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Πολιτισμού, Τουρισμού, κ. Θ. Ζυμπίδη, ο οποίος ενήργησε άμεσα, υποδεικνύοντας το ελπχ ΟΡΜΟΣ Καστοριάς.

Στα πλαίσια του προγράμματος, δημιουργήθηκαν 7 ξεχωριστά τμήματα με 108 συνολικά συμμετέχοντες όλων των ηλικιών, διδάχθηκαν 52 χοροί από 9 διαφορετικές περιοχές της Ελλάδος, οργανώθηκε μουσικοχορευτική εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου και κατασκευάστηκε ένα πλούσιο βεστιάριο παραδοσιακών φορεσιών.

Τέλος, και ίσως σημαντικότερο από όλα, χτίστηκαν δεσμοί φιλίας και εκτίμησης της Καστοριάς και της Δυτικής Μακεδονίας με την ομογένεια και τον Ρωσικό λαό, ενώ προετοιμάστηκε το έδαφος για περαιτέρω πολιτιστικές και κάθε είδους συνεργασίες.

Το ελπχ ΟΡΜΟΣ ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν στην επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος: καταρχήν, τον κ. Solahov και τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής κοινότητας για την άψογη υποδοχή και φιλοξενία, τα μέλη, παιδιά και γονείς που παρακολούθησαν τα μαθήματα, το προσωπικό της Ελληνικής Πρεσβείας για την διαμεσολάβηση και συνδρομή τους και τέλος, ιδιαίτερα, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ζυμπίδη για την εμπιστοσύνη που επέδειξε στις ικανότητες του συλλόγου μας.

Back to top button