Ελλάδα

Μια ελληνική ταινία διακόπτει τις προβολές της λόγω της δολοφονίας του οδηγού ταξί

 

Πολύς ντόρος σηκώθηκε τις τελευταίες μέρες για τη σύνδεση μιας ελληνικής ταινίας με τον καταζητούμενο δολοφόνο των οδηγών ταξί. Μιας ταινίας που μερίδα των media καταλόγισε μίμηση της ιστορίας της από την πλευρά του δολοφόνου. Αυτό που στο εξωτερικό αποκαλείται copycat murder. H υπόθεση της ταινίας αφορά έναν εκκεντρικό, μοναχικό εγκληματολόγο αναλαμβάνει να βοηθήσει στην εξιχνίαση μιας σειράς τελετουργικών φόνων, τους οποίους ο δράστης συνοδεύει με πυθαγόρεια ρητά.

Ο θόρυβος  που προκλήθηκε οδήγησε το σκηνοθέτη της ταινίας στην απόφαση της προσωρινής απόσυρσης της ταινίας που έκανε καριέρα στις αίθουσες αυτή την εποχή.

 

Ο σκηνοθέτης Σωτήρης Τσαφούλιας, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, αποφάσισε να αποσύρει  τη ταινία του ”ΕΤΕΡΟΣ ΕΓΩ”  και εξηγεί το γιατί:  

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθώ τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του δολοφόνου του οδηγού ταξί στη Κηφισιά.

Την προηγούμενή εβδομάδα θεατές που παρακολούθησαν  την προβολή της ταινίας σε κινηματόγραφο στην Αθήνα στις 7/2/2017 ενημέρωσαν, πως ένας άντρας που ταιριάζει με την περιγραφή που δόθηκε στη δημοσιότητα για το φερόμενο ως δράστη,  μου έκανε μια συγκεκριμένη ερώτηση στη συζήτησή που ακολουθήσε με το κοινό μετά την προβολή της ταινίας.

Στα πλαίσια της έρευνας, με κάλεσαν να επιβεβαιώσω την πληροφορία που έλαβαν,  και να παραδώσω ότι υλικό υπήρχε από την συγκεκριμένη εκδήλωση προκειμένου να συνδράμω στις έρευνες, αίτημα στο οποίο ανταποκρίθηκα, ευχόμενος ο άνθρωπος που έκανε την ερώτηση το βράδυ της 07ης Φεβρουαρίου να εμφανιστεί, προκειμένου να αποδειχθεί πως η σύνδεση του δράστη με την ταινία, είναι απλά  μια τραγική σύμπτωση.

Υπό το φως λοιπόν των τελευταίων εξελίξεων, αποφάσισα να αποσύρω την ταινία από τους κινηματογράφους, όχι φυσικά διότι αναγνωρίζω κάποια σύνδεση της με το δράστη της Κηφισιάς, άλλωστε όπως δήλωσα η πραγματική ζωή και η μυθοπλασία είναι δυο δρόμοι παράλληλοι που δεν συναντιούνται ποτέ, αλλά προκειμένου να μην παρεξηγηθούν οι προθέσεις οι δικές μου και των συνεργατών μου στην προσπάθεια μας να συνδράμουμε στις έρευνες.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την αγάπη που δείξατε στο ”Έτερος Εγώ”, λυπάμαι ειλικρινά που η δια μέσω της ταινίας επαφή μας διακόπτεται τόσο ξαφνικά και  εύχομαι σε όλους σας υγεία και ότι καλύτερο σε όλους τους τομείς της ζωής σας.

Σωτήρης Τσαφούλιας.

Είναι η πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά που μια ταινία σχετίζεται με μια υπόθεση καταζητούμενου δράστη. Το “ελληνικό Seven” όπως ονομάστηκε γίνεται η πρώτη ταινία που αποσύρεται προς το παρόν από τις αίθουσες για παρόμοιους λόγους μίμησης μιας πράξης

 

Η συνέχεια στο parallaximag.gr

Back to top button