Ελλάδα

Πατατοκεφτέδες

Υλικά συνταγής

  • 4-5 πατάτες, βρασμένες με τη φλούδα
  • 3 αυγά
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2-3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια τυρί τριμμένο (φέτα και κεφαλογραβιέρα ανάμεικτα)
  • 100 γρ. βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι
  • αλεύρι
  • λάδι για το τηγάνισμα

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε τις πατάτες όσο είναι ζεστές, τις λιώνετε με το πιρούνι ή το μύλο σε πουρέ και τις αφήνετε να κρυώσουν.
  2. Μόλις κρυώσει ο πουρές, ρίχνετε το κρεμμύδι, το βούτυρο, τα αυγά, το τυρί, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνετε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο να κρυώσει για να πλάθεται.
  3. Πλάθετε το μείγμα σε στρογγυλούς κεφτέδες και τους αλευρώνετε καλά. Τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να χρυσίσουν απ’ όλες τις πλευρές. Αφήνετε για λίγο τους πατατοκεφτέδες σε αντικολλητικό χαρτί και σερβίρετε.

Συμβουλή

Αν δυσκολεύεστε να πλάσετε το μείγμα, δοκιμάστε να αλευρώνετε τα χέρια σας ή προσθέστε του λίγο αλεύρι.

icookgreek.com

Back to top button