ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Εκδήλωση στην Καστοριά για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση

Η Τ.Ο. Καστοριάς της ΚΝΕ πραγματοποιεί εκδήλωση για τα 100 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος από τη σοσιαλιστική Οκτωβριανή Επανάσταση.

Στην εκδήλωση θα γίνει προβολή βίντεο για την Οκτωβριανή Επανάσταση και θα ακολουθήσει παρουσίαση του βιβλίου “Ο Λένιν τον Οκτώβρη”.
Την Πέμπτη 23 Μαρτίου και ώρα 7μμ στο Δημαρχείο Καστοριάς
Η Οκτωβριανή Επανάσταση εγκαινιάζει την εποχή περάσματος από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό. Δεν ήταν η πρώτη εργατική εξέγερση αλλά ήταν η πρώτη φορά που κατοχύρωσαν τη νίκη τους και πήραν τη ζωή στα δικά τους χέρια οι μισθωτοί σκλάβοι. Γκρέμισαν τα αφεντικά, το αστικό κράτος και τις κυβερνήσεις τους. Έβγαλαν από τη μέση τα παράσιτα τους καπιταλιστές, που είναι εντελώς άχρηστοι στη διαδικασία της παραγωγής. Οι εργάτες πήραν την εξουσία για να μπορούν να ελέγχουν από κοινού τα μέσα παραγωγής που φτιάχνουν και λειτουργούν οι ίδιοι, ώστε ο πλούτος που παράγουν να αξιοποιείται προς όφελος των λαϊκών και κοινωνικών αναγκών.
Η μεγάλη προσφορά του σοσιαλισμού δε μπορεί να σβηστεί από το βρώμικο μελάνι που χύνουν στα σχολικά βιβλία, στα πανεπιστημιακά συγγράμματα, στις εφημερίδες και στα ντοκιμαντέρ τους οι καπιταλιστές.
 
Η προσπάθεια της ανθρωπότητας να εξαλείψει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο συνεχίζεται. Ο σοσιαλισμός δεν είναι μόνο ρεαλιστικός και αναγκαίος αλλά και πιο επίκαιρος από ποτέ!
Το μέλλον δε θα ‘ρθει από μονάχο του, αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς..!!

 

 

Back to top button