ΕλλάδαΚαστοριά

Ψηφίζουμε την “Σκληρή κυρία Πλάκα” για το βραβείο Public

Το βιβλίο της Βερόνικας Αποστόλου “Η σκληρή κυρία Πλάκα” είναι υποψήφιo για το βραβείο Public στην Κατηγορία Ελληνική Παιδική Λογοτεχνία

Ψηφίζουμε το βιβλίο ΕΔΩ

Τα Βραβεία Βιβλίου δημιουργήθηκαν από τα Public για να δώσουν «βήμα» στο αναγνωστικό κοινό ώστε να αναδείξει τα αγαπημένα του βιβλία για τη χρονιά που μας πέρασε (2016) αλλά και για πρώτη χρονιά το αγαπημένο του ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο*.

O καθένας από εμάς ανάλογα με το τι βιβλία διαβάζει μπορεί να ψηφίσει μέσα από εννιά διαφορετικές κατηγορίες και επιπλέον αυτή του ανεξάρτητου βιβλιοπωλείου. Η διαδικασία της ψηφοφορίας, πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσα από το παρόν microsite και ολοκληρώνεται σε δύο φάσεις.

1η φάση έως 21 Απριλίου:

Ο αναγνώστης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το αγαπημένο του βιβλίου μέσα από τις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν από τους εκδότες που συμμετέχουν στα Βραβεία Βιβλίου Public αλλά και τα ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία που πρότειναν εκδοτικοί οίκοι & έλεγξε 4μελής επιτροπή ότι τηρούν τα κριτήρια του ανεξάρτητου βιβλιοπωλείου*. Ο κάθε αναγνώστης έχει δικαίωμα μιας και μόνο ψήφου ανά κατηγορία και μπορεί να ψηφίσει σε μια ή περισσότερες κατηγορίες.

2η φάση έως 21 Μαΐου:

Τα Public ανακοινώνουν, με αλφαβητική σειρά, τα 10 δημοφιλέστερα βιβλία ανά κατηγορία βράβευσης & 10 δημοφιλέστερα βιβλιοπωλεία. Οι αναγνώστες καλούνται να αναδείξουν τον μεγάλο νικητή, επιλέγοντας από την παραπάνω λίστα το αγαπημένο τους βιβλίο ανά κατηγορία ή βιβλιοπωλείο. Στη δεύτερη και τελική φάση έχουν όλοι ξανά το δικαίωμα μιας και μόνο ψήφου ανά κατηγορία. Τα αποτελέσματα των βραβείων θα ανακοινωθούν τέλος Μαΐου σε μια βραδιά αφιερωμένη στο βιβλίο και τους αναγνώστες. Περισσότερες πληροφορίες για την τελετή απονομής θα ανακοινωθούν από τα Public αρχές Μαΐου.

https://www.youtube.com/watch?v=KqQ3txM2dmc&feature=youtu.be

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ

  • Ελληνικό Μυθιστόρημα
  • Ελληνικό Διήγημα
  • Μεταφρασμένο Μυθιστόρημα
  • Ελληνικό non-fiction (δοκίμιο, έρευνα, βιογραφία, μαρτυρία, πολιτική, οικονομία)
  • Σύγχρονη Ελληνική ποίηση
  • Παιδική Λογοτεχνία
  • Εφηβική Λογοτεχνία
  • Ευ ζην
  • Ήρωας-Ηρωίδα έμπνευση
  • Ανεξάρτητο βιβλιοπωλείο: Τα Βραβεία Βιβλίου Public δημιουργούν μια νέα κατηγορία, αυτή του Ανεξάρτητου Βιβλιοπωλείου της χρονιάς. Στόχος της κατηγορίας είναι, να προβάλει στο κοινό ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία με χαρακτήρα, που με συνέπεια και συνέχεια αποτελούν εστίες πολιτισμού και στηρίζουν το βιβλίο. Στο νικητήριο βιβλιοπωλείο θα επιχορηγηθούν δράσεις προώθησες και marketing για να στηριχτεί έμπρακτα το έργο τους.

ΕΙΔΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Παράλληλα θα υπάρξουν και κατηγορίες βραβείων που θα αναδειχθούν από επιτροπή και αυτά είναι Βραβείο Τιμώμενης Χώρας, Εκδοτικό Αποτύπωμα, Εικονογράφησης, ενώ θα υπάρξουν και τα βραβεία των Βιβλιοπωλείων Public παιδικό και ενηλίκων, όπου θα ψηφίσουν όλοι οι βιβλιοπώλες των καταστημάτων Public.

Βραβείο Τιμώμενης Χώρας: ΙΤΑΛΙΑ

Τα Public, με στόχο την ανανέωση και εξέλιξη του θεσμού και λαμβάνοντας υπόψη την πληθώρα των βιβλίων με την υπογραφή ξένων συγγραφέων που κυκλοφορούν στα ελληνικά, επέλεξαν κάθε χρόνο να τιμούν μια διαφορετική χώρα και τους συγγραφείς της. Για το 2017 τιμώμενη χώρα είναι η Ιταλία. Οι τίτλοι όπου έχουν κατατεθεί έχουν μεταφραστεί από Iταλική γλώσσα πρωτοτύπου στην ελληνική και έχουν κυκλοφορήσει το 2016.

Βραβείο Εκδοτικό Αποτύπωμα

Θα αναδειχθεί ο εκδότης που μέσα από την βιβλιοπαραγωγή του έχει δώσει το δικό του εκδοτικό αποτύπωμα – στίγμα τη χρονιά που μας πέρασε. Στην παραπάνω κατηγορία συμπεριλαμβάνονται όλοι οι εκδότες που θα συμμετέχουν στα βραβεία βιβλίου Public 2017 & συνεχίζουν την εκδοτική τους δραστηριότητα έως και σήμερα. Για την κατηγορία αυτή θα αποφασίσει κριτική επιτροπή, τα ονόματα της οποίας θα ανακοινωθούν, για λόγους διαφάνειας, μετά την ολοκλήρωση και ανακοίνωση των νικητών στην τελετή απονομής βραβείων.

Βραβείο Εικονογράφησης Παιδικού Βιβλίου

Ειδική επιτροπή που θα απαρτίζεται από εικαστικούς, γραφίστες, εικονογράφους και πρόσωπα που σχετίζονται με την δημιουργία ενός παιδικού βιβλίου, θα επιλέξει το βιβλίο με την καλύτερη εικονογράφηση. Τα ονόματα της επιτροπής θα ανακοινωθούν, για λόγους διαφάνειας, μετά την ολοκλήρωση και ανακοίνωση των νικητών στην Τελετή Απονομής Βραβείων.

Βραβεία Βιβλιοπωλείων Public

Για τέταρτη χρονιά θα δοθεί και το «Βραβείο Βιβλιοπωλείων Public» που θα ψηφίσουν οι πωλητές βιβλίου των καταστημάτων μας. Στη συγκεκριμένη κατηγορία υπάρχουν δύο υποκατηγορίες:

1. Ενηλίκων όπου περιλαμβάνονται όλα τα βιβλία από τις κατηγορίες Ελληνικό Μυθιστόρημα, Διήγημα, Ποίηση & Δοκίμιο, Μελέτη, Βιογραφία, Μαρτυρία
2. Παιδικά Βιβλία που περιλαμβάνονται όλα τα βιβλία της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Back to top button