Καστοριά

Ανάπλαση του πάρκου Παναγίας Φανερωμένης (φωτο πριν και μετά)

Ο Δήμος Καστοριάς, με συντονισμένη προσπάθεια των υπηρεσιών του, προβαίνει στην ανάπλαση του πάρκου Παναγιάς Φανερωμένης, που βρίσκεται στον πνεύμονα της πόλης μας.

Η Τεχνική Υπηρεσία, με τους εργαζόμενους του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, συντήρησε, αρμολόγησε και ανακατασκεύασε τα τμήματα του πέτρινου σκαλόδρομου που είχαν αποδομηθεί. Συμπλήρωσε και ενίσχυσε τα φθαρμένα τοιχία και καθάρισε τα πλακόστρωτα από τις φερτές ύλες. Το τμήμα ηλεκτροφωτισμού προχώρησε στη συντήρηση όλου του δικτύου του άλσους που είχε καταστραφεί και αντικατέστησε ή συμπλήρωσε φωτιστικά στοιχεία, όπου ήταν απαραίτητα.

Το Τμήμα Πρασίνου θα προβεί στο κλάδεμα  και στην κοπή των επικίνδυνων για τους επισκέπτες δένδρων και η Υπηρεσία Καθαριότητας στην απομάκρυνση των ξύλων. Τέλος η Τεχνική Υπηρεσία θα συντηρήσει και θα τοποθετήσει παγκάκια και ότι άλλο εξοπλισμό θα χρειαστεί και θα αποκαταστήσει την ύδρευση της περιοχής του άλσους.

Παρακαλούνται οι δημότες που κάνουν χρήση του χώρου του άλσους να σεβαστούν την ύπαρξή του καθώς και οι τοπικοί σύλλογοι να συνεργαστούν για την καλή διαχείριση, την διατήρηση αλλά και την περαιτέρω ανάπλαση του.

Δελτίο Τύπου

Back to top button