Καστοριά

Ερντογάν: Δεν θα μπορούν να κυκλοφορήσουν στο δρόμο οι Ευρωπαίοι

– Νέο παραλήρημα του Σουλτάνου της Άγκυρας κατά της Ευρώπης

– Ευθύτατη απειλή ότι θα ανοίξει τον δρόμο για 3 εκατομμύρια πρόσφυγες
– Η Τουρκία προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη Δημοκρατία λέει ο Ερντογάν

Ξεπέρασε και τον εαυτό του ο πρόεδρος της Τουρκίας. Ο Ερντογαν έφτασε τις απειλές κατά της Ευρώπης στο θέμα του προσφυγικού στο κόκκινο λέγοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι κανείς δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει στο δρόμο αν η Άγκυρα ανοίξει τις πύλες…

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο… Σουλτάνος είπε ευθέως: Αν η Ευρώπη συνεχίσει έτσι, κανένας Ευρωπαίος σε κανένα σημείο του κόσμου δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει ασφαλείς στους δρόμους.
Μάλιστα συμπλήρωσε σε αρκετά ει8ρωνικό ύφος πως: Εμείς, σαν Τουρκία, καλούμε την Ευρώπη να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και την Δημοκρατία.

Όλα αυτά λίγες μόνο ώρες μετά τις δηλώσεις του υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ, στο πρακτορείο Bloomberg ο οποίος απείλησε άμεσα την Ευρώπη λέγοντας ότι η συμφωνία στο προσφυγικό είναι έτοιμη να καταρρεύσει.

Χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία μονόπλευρη, δήλωσε ότι η Τουρκία δεν έχει καμία υποχρέωση να συνεχίσει να την εφαρμόζει, προσθέτοντας ότι η δέσμευση της χώρας του να συνεχίζει να επιδιώκει την ένταξη της ΕΕ είναι αδιαπραγμάτευτη.

«Δεν θα εγκαταλείψουμε αυτούς τους ανθρώπους στο θάνατο, αλλά μια συμφωνία έχει δύο πλευρές και εάν η μία πλευρά δεν συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της, τότε δεν θα το κάνει ούτε η άλλη», δήλωσε ο Τσελίκ. «Εάν η συμφωνία για το προσφυγικό καταρρεύσει, αυτό που προβλέπουμε είναι ξεκάθαρο: δεν θα συνεργαστούμε με κανένα μηχανισμό που λειτουργεί εκ μέρους της ΕΕ».

Ενώ η στήριξη στην Τουρκία για ένταξη στην ΕΕ παραμένει υψηλή, η πεποίθηση ότι θα συμβεί έχει καταρρεύσει, δήλωσε ο Τσελίκ. Εν τέλει, το ζήτημα θα μπορούσε να παραπεμφθεί στο λαό στο πλαίσιο ενός δημοψηφίσματος για την εκ νέου εφαρμογή της θανατικής ποινής, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός.

newsit.gr

Back to top button