Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Έκκληση του αντιδημάρχου Σωκράτη Λιάνου προς τους πολίτες της Καστοριάς

Ο Δήμος Καστοριάς με μια συντονισμένη προσπάθεια των υπηρεσιών του προβαίνει στην

ανάπλαση του πάρκου Παναγιάς Φανερωμένης, του μεγαλύτερου και ανεκτίμητου πνεύμονα της πόλης μας.Το τμήμα πρασίνου έχει προβεί στο κλάδεμα των δέντρων.
Η Τ.Υ με τους εργαζόμενους του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας συντήρησε αρμολόγησε και ανακατασκεύασε τα τμήματα του πέτρινου σκαλόδρομου που είχαν αποδομηθεί. Συμπλήρωσε και ενίσχυσε τα φθαρμένα τοιχία και καθάρισε τα πλακόστρωτα από τις φερτές ύλες.
Ο ηλεκτροφωτισμός της Τ.Υ του δήμου προχώρησε σε συντήρηση όλου του δικτύου του άλσους που είχε καταστραφεί και αντικατέστησε ή συμπλήρωσε φωτιστικά στοιχεία όπου ήταν απαραίτητα.
Ακολουθεί το τμήμα πρασίνου για την κοπή των επικίνδυνων για τους επισκέπτες δένδρων και η καθαριότητα για την απομάκρυνση των ξύλων. Τέλος η Τ.Υ θα συντηρήσει και θα τοποθετήσει παγκάκια, ότι άλλο εξοπλισμό θα χρειαστεί, και θα αποκαταστήσει την ύδρευση της περιοχής του άλσους.

Παρακαλούνται οι δημότες και ιδιαίτερα οι νέοι που κάνουν χρήση του χώρου του άλσους να σεβαστούν την ύπαρξη του και να συνεργαστούν για την καλή διαχείριση την διατήρηση αλλά και την περαιτέρω ανάπλαση του.

Οι παρεμβάσεις αυτές της ανάπλασης και αξιοποίησης των κοινοχρήστων χώρων θεωρούνται αυτονόητες για όσους θέλουν να υποβαθμίσουν την αξία τους. Για εμάς που δίνουμε προτεραιότητα σε αυτές και τις αναδεικνύουμε έχουν την μεγαλύτερη αξία γιατί είναι είναι χρόνια αιτήματα της τοπικής κοινωνίας που ικανοποιούνται σήμερα. Πρωτίστως όμως αποκτούν την μέγιστη αξία γιατί γίνονται με φιλότιμο με μεράκι και με την αγάπη των Καστοριανών που υπηρετούν στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας. Τους ευχαριστούμε και τους τιμούμε .

One Comment

 1. Η ανάπλαση του χώρου του ΤΕΙ Καστοριάς

  Σχεδόν κάθε μέρα περνώ από το ΤΕΙ μας .
  Σχεδόν κάθε μέρα βλέπω τους φοιτητές να ανεβαίνουν από τη Ν Λεύκη προς το ΤΕΙ τους ,ή να κατεβαίνουν προς αυτή, περπατώντας στην άκρη του δρόμου με κίνδυνο τροχαίου.
  Η κατασκευή πεζοδρομίου είναι κάτι πάρα πάνω από οφθαλμοφανής και αυτονόητη.

  Επίσης και οι άλλοι δρόμοι που οδηγούν στο ΤΕΙ, από το λαστιχάδικο του Λιαχόπουλου και από το Νταηλάκι πρέπει να πεζοδρομιθούν · βέβαια από το Νταηλάκι υπάρχει πεζοδρόμιο,αλλά είναι τόσο φτωχό (χωρίς πλακάκια ) λες και σε οδηγεί σε ένα παρακατιανό μέρος,και όχι στο μεγαλύτερο και επιφανέστερο πνευματικό ίδρυμα του τόπου μας .

  Ακόμη η νότια πλευρά ( προς το Γράμμο ) του ΤΕΙ ,είναι τελείως αδιαμόρφωτη και προκαλεί αισθητική απελπισία στον παρατηρητή.

  Καλά , πολλοί συμπατριώτες μας -ίσως δικαιολογημένα – θεωρούν το ΤΕΙ σαν ένα εργαλείο, ένα μέσο για την καλύτερη αξιοποίηση της περιουσίας τους,αφού ίδρυσαν ” Σύλλογο ενοικιαζώντων διαμερισμάτων” ( Να πέρασε άραγε από το νου τους να ιδρύσουν και σύλλογο ¨ανάπλασης και εξωραϊσμού του ΤΕΙ ” ; ) · ο Δήμος μας όμως , είμαι βέβαιος, ότι αντιμετωπίζει και θεωρεί το ΤΕΙ πρωτίστως σαν ένα φάρο ,ο οποίος ακτινοβολεί και φωτίζει ,όχι μόνο τον τόπο μας ,αλλά και άλλους τόπους.

  Δεν αξίζει λοιπόν γι’αυτό το ” φάρο ” , να υπάρξει μια ” συντονισμένη προσπάθεια των υπηρεσιών ” του Δήμου μας – ανάλογη με αυτή του πάρκου Π Φανερωμένης – ,ώστε να αναπλάσει το χώρο του ;

  Νομίζω, δεν πρέπει μόνο να έχεις ,ή και να ζητάς και άλλα ανώτερα ή ανώτατα (αρχιτεκτονική ) εκπαιδευτικά ιδρύματα,αλλά να είσαι και άξιος τέτοιων ιδρυμάτων……

Back to top button