Μπακαλιαροκροκέτες

Τέλεια εναλλακτική για τους φίλους που θέλουν να μαγειρέψουν τις μπακαλιαροκροκέτες αλλιώς

Υλικά συνταγής

  • 200 γρ. αρακά
  • 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
  • 400 γρ. μπακαλιάρος βρασμένος και κομματιασμένος
  • 1 φιλέτο πέστροφα καπνιστή Ορχομενού κομματιασμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 πατάτες βρασμένες και λιωμένες με πιρούνι
  • 1 σκόρδο ψιλοκομμένο κουταλάκι του γλυκού
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το τηγάνισμα
  • 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 100 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
  • αλάτι όσο θέλετε
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζετε τον αρακά για 12’ σε αλατισμένο νερό και τον στραγγίζετε. Τον σοτάρετε στη μαργαρίνη. Ανακατεύετε τον μπακαλιάρο με την πέστροφα, τα κρεμμύδια, τις λιωμένες πατάτες, το χυμό λεμονιού, 2 κουταλιές της σούπας αρακά, το σκόρδο, τα αυγά, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το μαϊντανό, τη ρίγανη, αλάτι και φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι.
  2. Ζυμώνετε το μείγμα και το πλάθετε σε δώδεκα μεγάλες κροκέτες. Πασπαλίζετε τις κροκέτες με τριμμένη φρυγανιά.
  3. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζετε τις κροκέτες από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. Τις αφήνετε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρετε.

Mix & Match

Η θαλασσινή αρμύρα χαράσσει πορεία για τούτα τα λαχταριστά κροκετάκια, κατευθύνοντας την οινοποσία σε νησιώτικα σοκάκια. Πρώτη επιλογή ένα Ασύρτικο συνοινοποιημένο με Αθήρι κι Αϊδάνι σε μια στιβαρή Σαντορίνη και δεύτερη επιλογή ένα κρητικό Βιδιανό, ιδανικά περασμένο από βαρέλι.

icookgreek.com

κοινοποίηση

shares