Καστοριά

Ο Γιάννης Τσακιρίδης για το επίπεδο της διαδικτυακής Καστοριάς

Όταν φωτογραφίες τσοντοσέλφι έχουν δημοφιλία 300+ likes και φωτογραφίες της Καστοριάς του Μανδακάσειου Αρχείου, πραγματικά κειμήλια, έχουν 7 και 8 likes και λίγες προβολές, από εκεί εύκολα μπορεί κάνεις να καταλάβει τι επίπεδο επικρατεί στην… “διαδικτυακή” Καστοριά, το οποίο δεν είναι αποκλειστικά δικό της προνόμιο αλλά μια γενικότερη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Βλέπει κανείς τι επιζητά και σε τι αρέσκεται ο κόσμος μας, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Και καλύτερα που σήμερα διαβιούμε στην ψηφιακή εποχή, που ο καθένας εκφράζεται ελεύθερα, έτσι ώστε να κατανοήσουμε το μέγεθος της κοινωνικής μας παρακμής. Όσο πιο γρήγορα, τόσο καλύτερα μπας και αφυπνιστούμε κάποτε και εκτιμήσουμε λίγο περισσότερο τον τόπο που ζούμε και γίνουμε λίγο καλύτεροι και εμείς οι ίδιοι. Ο σημερινός κόσμος δεν θέλει να εντρυφήσει σε αξίες και ιδανικά αλλά να σπαταλάει τον χρόνο του σε χαζομάρες και κατινίστικα βίντεο και φωτογραφίες. Το σήμερα είναι ο καθρέφτης του αύριο και είναι λυπηρό το πόσο έχει εκπέσει η ελληνική παιδεία και ηθογραφία.

Ωστόσο, η προσπάθεια που καταβάλει η Ακαδημία με το Μανδακάσειο Αρχείο της, θα συνεχιστεί, έστω και για τους λίγους εκτιμητές της ιστορίας και πολιτισμού της καστροπολιτείας μας.

 

Back to top button