Καστοριά – συνταγή: Χαλβάς με ινδοκάρυδο

 

Παραλλαγή από τη Μαρία του παραδοσιακού νηστίσιμου χαλβά, με ινδοκάρυδο 
Υλικά:
1 φλιτζ. τσαγιού καλαμποκέλαιο ΄΄Φλώρα΄΄
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό  ΄΄Αλλατίνη΄΄
1/2 φλιτζ. ινδοκάρυδο
1/2 φλ. τσαγιού αμύγδαλα κομμένα στην μέση

Σιρόπι:
2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
4 1/2 φλ. τσαγιού νερό.

Εκτέλεση:
Βάζω το σιρόπι να βράσει μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Βάζω σε μία κατσαρόλα το λάδι, το σιμιγδάλι ,τα αμύγδαλα και τα τοποθώ στο μάτι της κουζίνας  [στο 7 ]και αρχίζω να τα καβουρδίζω  [περίπου 7-΄8΄λεπτά.] Αφού έχει κοκκινίσει το σιμιγδάλι, προσθέτω το βρασμένο σιρόπι [προσεκτικά,]  και ανακατεύω με το σύρμα.
Μόλις αρχίζει και πήζει, το κατεβάζω απο την φωτιά ζουμερό,, ρίχνω το ινδοκάρυδο, το ανακατεύω , το ρίχνω στην φόρμα και το σκεπάζω με μια καθαρή πετσέτα.
Αφού κρυώσει, το βγάζω απο την φόρμα, το πασπαλίζω  με ινδοκάρυδο και το σερβίρω.

Σημείωση:
Μπορούμε  να βάλουμε  στο σιρόπι 2-3 φέτες πορτοκάλι την ώρα πού βράζει.

Καλή σας επιτυχία
Μαρία

 

 

κοινοποίηση

shares