Ελλάδα

Νηστίσιμη μαγιονέζα

Υλικά συνταγής

  • 2 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες και βρασμένες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 1 κουταλιά της σούπας απαλή μουστάρδα
  • 1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πολτοποιείτε τις πατάτες στη μηχανή του πουρέ και τις βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε σιγά σιγά το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε. Κατόπιν προσθέτετε την μουστάρδα , το κονιάκ και την κέτσαπ και λίγο λίγο το νερό και ανακατεύετε πολύ καλά για να ενωθούν τα υλικά. Στο τέλος ρίχνετε το μείγμα στο μπλέντερ και το χτυπάτε μαζί με το λάδι (το οποίο ρίχνετε κατά μικρές ποσότητες)και αλατοπίπερο μέχρις ότου η μαγιονέζα να γίνει σαν αλοιφή.

icookgreek.com

Back to top button