Καστοριά

Διάκριση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής (φωτογραφίες – βίντεο)

Στα πλαίσια του  3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού με θέμα «Οχήματα και μεταφορές του αύριο»,  συμμετείχαν στον

Περιφερειακό τελικό που διεξήχθη την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 στο 4ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης, μαθητές της Ε’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς. Τη συμμετοχή και επίβλεψη είχε αναλάβει ο εκπαιδευτικός του μαθήματος Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών, Καλτσός Παύλος.

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς συμμετείχε με την κατασκευή «Helicopter Transport». Στην κατασκευή υπήρχαν δυο σενάρια όπου στο πρώτο ένα ελικόπτερο μόλις συναντούσε ένα εμπόδιο εξέπεμπε ένα σήμα κινδύνου και στο δεύτερο το ελικόπτερο μπορούσε με αυτοματοποιημένο τρόπο να μεταφέρει διάφορα αντικείμενα. Όλοι η μαθητές εργάστηκαν υποδειγματικά για την ολοκλήρωση του project και το αποτέλεσμα της εργασίας τους επιβραβεύτηκε με το βραβείο που τους αποδόθηκε.

Το project του 2ου Δημοτικού έλαβε τη διάκριση «Δημιουργίας εικονικού κόσμου στο Scratch».

Επίσης, σημαντικό όφελος θα έχουν όλοι οι μαθητές του σχολείου που θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να εργαστούν με το ρομποτικό κιτ, το οποίο και μας χορηγήθηκε δωρεάν από τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης για τη συμμετοχή μας.

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς διαθέτει την ωραιότερη αίθουσα Η/Υ για το μάθημα της Πληροφορικής. Τακτοποιημένη, καθαρή, βαμμένη όμορφα υποδέχθηκε τους μαθητές μας που από φέτος διδάσκονται το μάθημα της Πληροφορικής από 1 ώρα για κάθε τάξη και στην Πρωινή Ζώνη. Έτσι, φροντίσαμε με τις υποδείξεις του καθηγητή πληροφορικής κ. Παύλου Καλτσού να τη διαμορφώσουμε κατάλληλα ώστε να αξιοποιηθεί λειτουργικά και να εμπνέει αισθητικά.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους του μαθητές που συμμετείχαν στην υλοποίηση και παρουσίαση του project, στους μαθητές που μας εκπροσώπησαν στον διαγωνισμό Ζηκίδη Αναστάσιο, Κιάφα Εμμανουήλ, Κορεντσίδου Θεοδοσία, Μελλίδης Δαμιανός, Μελλίδης Κοσμάς,  Ταμήλιας Γεώργιος, καθώς και στον εκπαιδευτικό Πληροφορικής κ. Παύλο Καλτσό.

 

Η Δ/ντρια του Σχολείου

Δώρα Τελλίδου – Τζηκαλάγια

 

 

Back to top button