Καστοριά

Καστοριά – συνταγή: Μυδοπίλαφο

 

Πεντανόστιμο μυδοπίλαφο από τη Μαρία

Υλικά:

500 γραμ. μύδια κατεψυγμένα ή φρέσκα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μουστάρδα
άνηθο μία χούφτα
1 φλιτζ. του ελληνικού καφέ, λευκό κρασί
1/2 φλιτζ, τσαγιού λάδι
2 1/2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
10 ποτήρια ζωμό λαχανικών ”περίπου.”
αλάτι, πιπέρι,

Ζωμός λαχανικών (7΄βράσιμο)
Βράζω 12 φλιτζ. τσαγιού νερό

και βάζω μέσα:
1 καρότο
1 κρεμμύδι ολόκληρο
Μισό μάτσο σέλινο

Εκτέλεση

Σοτάρω το κρεμμύδι με τα μύδια,τα σβήνω με το λευκό κρασί, προσθέτω την μουστάρδα,τον άνηθο,τα ανακατεύω 2-3 γύρους και ρίχνω 2 1/2 φλυτζάνια τσαγιού ρύζι καρολίνα, και αυτά 2-3 γύρους τα ανακατεύω , στη συνέχεια ρίχνω τον ζεματιστό ζωμό λαχανικών, πάντα ανακατεύοντας μέχρι να σκάσει το ρύζι.
Αποσύρω το πεντανόστιμο μυδοπίλαφο από τη φωτιά ”φροντίζοντας το ρύζι να είναι ζουμερό ”, το σκεπάζω με μία πετσέτα και το καπάκι μαζί, για να φουσκώσει.

Αν έχεις μύδια “το σακουλάκι με τον ζωμό τους”, στραγγίζεις με τη σήτα τον ζωμό, ξεπλένεις καλά τα μύδια με νερό και τα ρίχνεις στο φαγητό. Γίνεται όμως βαρύ το μυδοπίλαφο.

Καλή σας όρεξη φίλοι μου
Μαρία

 

Back to top button