«Let’s Do It Greece»: Οι συμμετοχές από τον νομό Καστοριάς (χάρτης)

Με κεντρικό σύνθημα «Γίνε η Αλλαγή που Περιμένεις», εθελοντές από όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας βρίσκονται σε ρυθμούς «Let’s Do It Greece», καθώς πλησιάζει η μέρα για τη Μεγαλύτερη Ταυτόχρονη Εθελοντική Δράσης της χώρας, όπου η Ελλάδα θα γίνει ομορφότερη!

Στόχος, οι χιλιάδες πολίτες που μοιραζόμαστε το όραμα μιας καθαρής Ελλάδας, να συντονιστούμε σε ολόκληρη τη χώρα, ομορφαίνοντας και προστατεύοντας περισσότερα από 1.000 σημεία, μέσα σε 1 μέρα!

Η φετινή συμμετοχή έχει ξεπεράσει κάθε ρεκόρ, καθώς για την Κυριακή 2 Απριλίου, έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή και υποστήριξη περισσότεροι από 3.100 φορείς σε όλη την Ελλάδα. Ανάμεσά τους, εθελοντικές ομάδες, σύλλογοι πολιτιστικοί, εξωραϊστικοί, περιβαλλοντικοί, ποδηλατικοί, σπηλαιολογικοί, καταδυτικοί, αθλητικά σωματεία, φορείς πολιτικής προστασίας, το σύνολο των μεγάλων περιβαλλοντικών οργανώσεων, Περιφέρειες και Περιφερειακές Ενότητες, Δήμοι σε όλη τη χώρα, φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, τουριστικοί φορείς, εταιρείες, ιδιώτες, μουσεία, πανεπιστήμια, σχολεία, ο ΣΕΓΑΣ, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, ενώ τη δράση έχουν θέσει υπό την αιγίδα τους το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδος και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος.

Επιπλέον, με την έγκριση του Υπουργείο Παιδείας, έχει ήδη ξεκινήσει η «Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού Lets Do It Greece 2017», σε περισσότερα από 1.400 σχολεία της χώρας. Οι δράσεις των σχολείων μαζί με όλες τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 2 Απριλίου έχουν ήδη ξεκινήσει να αποτυπώνονται στον διαδραστικό Χάρτη Δράσεων. Την ίδια ημέρα, αντίστοιχες δράσεις θα πραγματοποιηθούν και στην Κύπρο, στο πλαίσιο της παγκύπριας εθελοντικής εκστρατείας “Let’s Do It Cyprus”, με τις δύο χώρες να συντονίζονται και να συνεργάζονται, για ένα κοινό σκοπό.

Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια, οι Εθνικοί Υποστηρικτές του Let’s Do It Greece που συμβάλλουν στην κάλυψη των αναγκών της εκστρατείας στο πλαίσιο της  zero budget φιλοσοφία της δράσης. COSMOTE, TITAN, SANITAS, Asset Ogilvy, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Ίδρυμα Λασκαρίδη, Ολυμπία Οδός, Μ-STAT, The Mall Αthens, E-Infinity, Antipollution, SKF και Interamerican στηρίζουν και προωθούν το Let’s Do It Greece σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ως χορηγοί επικοινωνίας η ΕΡΤ και πλήθος ΜΜΕ από όλη την Ελλάδα μεταφέρουν τον παλμό της πανελλήνιας δράσης σε κάθε γωνιά της χώρας.

Την Κυριακή 2 Απριλίου, μπορείς κι εσύ να γίνεις κομμάτι αυτής της Οικογένειας. Σε όλη την Ελλάδα, υπάρχει δίπλα σου μια δράση με Εθελοντές που χρειάζονται τη βοήθειά σου. Και αν πιστεύεις ότι η συμβολή σου είναι ασήμαντη, θυμήσου ότι oι μεγάλες αλλαγές ξεκινάνε από τις πιο μικρές, τις πιο απλές ιδέες. Στις 2 Απριλίου, κάνε κι εσύ το πρώτο βήμα. Γίνε η αλλαγή που περιμένεις!

Οι μέχρι τώρα δηλώσεις συμμετοχής από τον νόμο Καστοριάς στο επίσημο σάιτ της εκδήλωσης που εμπλουτίζεται συνεχώς:

7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
7ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΣΠΗΛΙΟΥ
ΓΙΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.”MORFOSI”
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΔΙΤΩΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΣΑΡΣΙ
10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
3ο Γυμνάσιο Καστοριάς
ESN TEI of Western Macedonia
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
5ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Καστοριάς
aboutkastoria.gr
1ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Καστοριάς
Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Κορησού
5ο 12/Θ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
6ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΡΗΣΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Επιμορφωτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Κορησού ”Ο Άγιος Διονύσιος”
Α/Θ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΟΙΧΙΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ¨Η ΚΑΛΛΙΘΕΑ” ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ
5ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Καστοριάς
5/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΙΧΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΕΤΑΚ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΡΟΡΙΑΣ
ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΛΟΚΥΝΘΟΥ
Δυτική Μακεδονία , Σχολείο
Δημοτικό Σχολείο Τοιχιού Ν. Καστοριάς
3ο Γυμνάσιο Καστοριάς
Επιμορφωτικός Σύλλογος Ζουζουλιωτών
Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος ΛΥΒ