ΕκδηλώσειςΚαστοριά

‘ΣΤΟ ΦΩΣ’: Μια παράσταση για την πόλη της Καστοριάς

Συνεχίζονται οι παραστάσεις της περιπατητικής παράστασης ‘ΣΤΟ ΦΩΣ’, εμπνευσμένη από τον τόπο και τους ανθρώπους της Καστοριάς. Από τον Αλέξανδρο Μιχαήλ και το Σπασμένο Ρόδι.
– 9 σώματα
– Φωνές και εικόνες της πόλης
– Φυγή
– Τόπος
– Έρωτας
– Ένας κόμπος στο λαιμό
– Ένα κορίτσι φεύγει στο μωβ
– Μια γοργόνα ανοίγεται σε άλλα νερά και
– Ένας άνδρας κλωτσάει τα κόκκινα μπαλόνια στον αέρα
– Ο βυθός σαλεύει

Τι είναι τόπος για τον καθένα από εμάς; Τι μας στενεύει; Τι μας κάνει να συνεχίζουμε; Τι μας φοβίζει; Από τι θα θέλαμε να φύγουμε; Πόσο άνετα νιώθουμε στο βλέμμα των άλλων; Μέσα από τέτοιες ερωτήσεις και διυλίζοντας το προσωπικό σε ομαδικό με εικόνες, λέξεις και σύμβολα, αφήνοντας συχνά επί μέρους τις τετράγωνες λογικές σκέψεις, διαλέξαμε την πλέον ανοιχτή φόρμα για να μοιραστούμε μαζί σας τις δικές μας ιστορίες. Εννέα ιστορίες της πόλης.

Κινούμενη ανάμεσα στο θέατρο, την performance και την εικαστική εγκατάσταση, η παράσταση ΣΤΟ ΦΩΣ επιδιώκει να προφέρει μια πρωτόγνωρη αισθητηριακή εμπειρία στο κοινό της Καστοριάς, όπου οι θεατές δεν είναι καθηλωμένοι απέναντι σε μια θεατρική σκηνή, αλλά ακολουθούν τη δράση στο χώρο μετέχοντας οι ίδιοι σ’ αυτήν βιωματικά.

Λόγω της φύσης της η παράσταση δε θα ταξιδέψει και θα παιχτεί αποκλειστικά στο χώρο για τον οποίο σχεδιάστηκε, στην Καστοριά.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Μιχαήλ

Η ομάδα: Βαγγέλης Αναστασίου, Δέσποινα Αντωνιάδου, Αθηνά Κιορπελίδου, Νίκος Μερτζανίδης, Μάρκος Ντέμκας, Γεωργία Τούφα, Βάσω Σαμακοβίδου, Κώστας Τσαλαπάτης, Κική Χρυσομαλλίδου, οι οποίοι ανέλαβαν επίσης: μουσική (Βαγγέλης Αναστασίου), εικαστική επιμέλεια, ενδυματολογική επιμέλεια, σχεδιασμό επικοινωνίας και οπτική επικοινωνία
Επιμέλεια φωτισμού και ήχου: Αντώνης Νίτης

Παραστάσεις
Πρεμιέρα: Σάββατο 25 Μαρτίου 2017
Ημερομηνίες παραστάσεων: 25, 26, 31 Μαρτίου, 1, 2, 7, 8, 9 Απριλίου 2017
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:00
Διάρκεια παράστασης: 60’
Χώρος: 10οΔημοτικό Σχολείο Καστοριάς (Χλόη)Είσοδος με οικονομική ενίσχυση στο σύλλογο: 9€, 7€ (ομαδικά), 5€ (άνεργοι, φοιτητές, μαθητές)
Μέγιστος αριθμός θεατών σε κάθε παράσταση: 60
Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη
Πληροφορίες – κρατήσεις: 6936 750 757, κ. Κόκκινου Μένη https://www.facebook.com/events/1936001679967312/Φορέστε άνετα παπούτσια. Στο χώρο υπάρχει πρόβλεψη για τη φύλαξη των προσωπικών σας αντικειμένων. Στην παράσταση υπάρχουν ορισμένα σημεία όπου όσοι το έχουν ανάγκη θα μπορούν να παρακολουθούν τη δράση καθήμενοι. Επίσης θα διατίθενται πτυσσόμενα καθίσματα για όσους έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα με την ορθοστασία.

Ο Αλέξανδρος Μιχαήλ σπούδασε Σωματικό Θέατρο και Performance στο Λονδίνο όπου και έζησε. Τα τελευταία χρόνια με έδρα τη Θεσσαλονίκη, εργάζεται ως σκηνοθέτης, ηθοποιός και δάσκαλος θεάτρου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.Πρόσφατα ήταν ένας από τους 21 Έλληνες καλλιτέχνες που επιλέχθηκε από το Ινστιτούτο Μαρίνα Αμπράμοβιτς για να παρουσιάσει δουλειά του στο AS ONE στο Μουσείο Μπενάκη σε παραγωγή και οργάνωση των NEON +MAI. Έχει σκηνοθετήσει το Κομμάτι για 2, μια παράσταση για 2 ηθοποιούς και για το χώρο ανάμεσα που προσκλήθηκε σε διάφορα

Φεστιβάλ Θεάτρου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπου και βραβεύτηκε. Άλλα έργα του έχουν παρουσιαστεί στο Πεδίο Δράσης Κόδρα, Ινστιτούτο Γκαίτε Θεσσαλονίκης, στο Θέατρο BlackBox στη Θεσσαλονίκη κ.α.

Σημαντικές συνεργασίες περιλαμβάνουν καλλιτέχνες όπως: Mark Storor, Penny Woolcock, Station House Opera, Bock and Vincenzi, Andrew Dawson, και χώρους όπως English National Opera, Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, Battersea Arts Centre κ.α.

Μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη συνεργασία τους στην παράσταση Ο Άγιος Ζαμπλακάς / Το Γάλα του Θανάτου το 2013, και το Κομμάτι για 2 που παίχτηκε στην Καστοριά το 2015 σε συμπαραγωγή του ΔΗ. ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης, ο Αλέξανδρος Μιχαήλ επιστρέφει στον γενέθλιο τόπο του για να σκηνοθετήσει ξανά την ομάδα του Σπασμένου Ροδιού.

 

Back to top button