ΑγροτικάΕκδηλώσειςΚαστοριά

Ενημερωτική συνάντηση για το πρόγραμμα Σύστασης και Ενίσχυσης Ομάδων Παραγωγών

Οι αγρότες σήμερα, στην προσπάθεια τους να οικοδομήσουν μία βιώσιμη εκμετάλλευση σε επιχειρηματικό επίπεδο, βρίσκονται αντιμέτωποι με πλήθος προκλήσεων και προβλημάτων. Οι αρνητικές αυτές συνθήκες οδηγούν αφενός μεν στην ατελή αξιοποίηση των άριστων παραγόμενων ποιοτικών τους προϊόντων και αφετέρου στην αδυναμία πραγματοποίησης μεγάλων επενδύσεων (μονάδες επεξεργασίας, συσκευασίας, διαλογής, συντήρησης κτλ). Ένα βασικό εργαλείο για την αντιμετώπιση των δυσμενών αυτών συνθηκών και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας είναι οι Ομάδες Παραγωγών.

Ως Ομάδες Παραγωγών αναγνωρίζονται οι συνενώσεις των παραγωγών σε ομάδες για να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις της αγοράς, να ενισχύσουν τη διαπραγματευτική τους δύναμη, να διευρύνουν τον αριθμό των πιθανών αγοραστών, να μειώσουν το κόστος παραγωγής και να υλοποιήσουν επενδύσεις έχοντας αυξημένες επιδοτήσεις στα πλαίσια επιδοτούμενων προγραμμάτων (πχ. Σχέδια Βελτίωσης).

Ενόψει της επικείμενης προκήρυξης του προγράμματος Σύστασης και Ενίσχυσης Ομάδων Παραγωγών και των Σχεδίων Βελτίωσης του ΠΑΑ 2014-2020, πραγματοποιείται ενημερωτική συνάντηση στην Καστοριά, για το πρόγραμμα ενίσχυσης των Ομάδων Παραγωγών. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για τη σύσταση Ομάδας Παραγωγών Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών αλλά και άλλων προϊόντων που παράγονται στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς από την ομάδα πρωτοβουλίας παραγωγών της Καστοριάς.

Στα πλαίσια της συνάντησης θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση από τον τεχνικό σύμβουλο – γεωπόνο Δημήτρη Νάτο για τη δυνατότητα σύστασης, λειτουργίας και ενίσχυσης Ομάδων Παραγωγών όλων των παραγωγικών κλάδων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς (φασόλια, μήλα, δημητριακά, αρωματικά φυτά, κτλ) και ένταξης τους στα επικείμενα Σχέδια Βελτίωσης.

Καλούνται όλοι οι παραγωγοί της ΠΕ Καστοριάς που ενδιαφέρονται για τη σύσταση Ομάδων Παραγωγών να παρακολουθήσουν την ενημερωτική συνάντηση.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017 στην Αίθουσα της ΠΕ Καστοριάς (πρώην Νομαρχία), ώρα: 18.30.

Εκπρόσωπος ομάδας πρωτοβουλίας για τη σύσταση Ομάδων Παραγωγών: Δημήτρης Νάτος, Γεωπόνος, τεχνικός σύμβουλος σύστασης Ομάδων Παραγωγών

 Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017, 18:30, Αίθουσα ΠΕ Καστοριάς (πρώην Νομαρχία)

Πληροφορίες:

Δημήτρης Νάτος, Δρ.

Γεωπόνος – Μελετητής / Αγροτικός Σύμβουλος

Πτολεμαίων 3, Καστοριά

Τηλ: 2467025043 – 6972705625

 

Πρόγραμμα συνάντησης:

18.30 – 18.45      Προσέλευση  – εγγραφές

18.45 – 19.15      Ομάδα Παραγωγών: Τι είναι, πώς συστήνεται, πλεονεκτήματα – προκλήσεις

19.15 – 19.45      Πρόγραμμα Ενίσχυσης για τη Σύσταση Ομάδων Παραγωγών του ΠΑΑ 2014 -2020

19.45 – 20.00      Σχέδια Βελτίωσης 2017: Ομάδες Παραγωγών & Μεμονωμένοι Παραγωγοί

20.00 – 20.30      Ανοικτή συζήτηση για τη σύσταση Ομάδας Παραγωγών Αρωματικών Φυτών καθώς και άλλων προϊόντων της ΠΕ Καστοριάς

 

 

Back to top button