Καστοριά – Συνταγή: Ροξάκια νηστίσιμα της Μαρίας

 

Αγαπητοί μου

“Όταν κάποιος ξεκινάει για ένα ταξίδι θα πρέπει να ξέρει που πηγαίνει. Αυτό συμβαίνει και με τη Μεγάλη Σαρακοστή. Πάνω απ΄ολα η Μεγάλη Σαρακοστή είναι ένα πνευματικό ταξίδι που προορισμός του είναι το Πάσχα, η Εορτή Εορτών.
Αλέξανδρος Σμέμαν.

Ροξάκια νηστίσιμα. 180 βαθμούς.
Υλικά
2 φακελάκια ξερή μαγιά
2 φλυτσ.τσαγιού χλιαρό νερό
2 φλυτσ. τσαγιού σπορέλαιο [φλώρα]

3/4 φλυτανιού του ελληνικού καφέ κονιάκ
2 πάκα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
3 βανίλιες
κακάο για το κορδόνι
Σιρόπι. 7΄λεπτά βράσιμο
3 ποτήρια νερού νερό
3 1/2 ποτήρια νερού ζάχαρη
μισό λεμόνι
Εκτέλεση.
Όλα …μπλουμ στη λεκάνη και τα ζυμώνεις όλα μαζί να γίνουν μία ζύμη.
Τα σκεπάζεις και τ΄αφήνεις στην άκρη, να φουσκώσει η ζύμη.
Αφού φουσκώσει η ζύμη, την χωρίζεις σε μπαλάκια [μέγεθος μανταρινιού] και την ανοίγεις σε φύλλο
όπως την πίτα, βάζεις στην αρχή του φύλου ένα λεπτό κορδόνι από την ζύμη, όπου το εχεις ζυμώσει με το κακάο, το τυλίγεις το κόβεις σε φετάκια και τα βάζεις στο ταψί να φουσκώσουν και στο φούρνο για ψήσιμο.
Κάθε κορδόνι που θα βάζεις στο φύλλο, θα το ζυμώνεις με κακάο.
Μόλις ροδίσουν τα βγάζεις από τον φούρνο και αφού κρυώσουν τα σιροπιάζεις με το χλιαρό σιρόπι.
Καλή σας επιτυχία
Μαρία

 

 

κοινοποίηση

shares