Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Άργος Ορεστικό: Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση «Ψηλαφίζοντας τις λέξεις» με την Άννα Μπιθικώτση 


Μια πολύ όμορφη μουσικοθεατρική εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χθες όσοι παρευρέθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Ψηλαφίζοντας τις λέξεις» της συγγραφέως Άννας Μπιθικώτση.

Η κόρη του μεγάλου Έλληνα ερμηνευτή, συνθέτη και τραγουδοποιού, αείμνηστου Γρηγόρη Μπιθικώτση, αφηγήθηκε με μοναδικό τρόπο αποσπάσματα του βιβλίου της, συνοδευόμενη από τραγούδια μελοποιημένης ποίησης του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζιδάκι αλλά και οπτικοποιημένο υλικό.

Τα τραγούδια απέδωσαν ο ερμηνευτής Σωτήρης Δογάνης και η σοπράνο Κατερίνα Μεγάλου. Οι δυο τους πλαισιώθηκαν από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Άργους Ορεστικού υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Βασιλειάδη και την παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Άργους Ορεστικού υπό τη διεύθυνση της καθηγήτριας μουσικής Μαρίας Βλαχάβα.

Την εκδήλωση παρουσίασε η παιδαγωγός Μαριλένα Μπουμπάρη, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, η εντεταλμένη σε θέματα πολιτισμού Δημοτική Σύμβουλος Μήνα Καλτσιάδη και ο πρόεδρος της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας Παναγιώτης Κώττας.

Να σημειωθεί ότι το βιβλίο της κας Μπιθικώτση στηρίζει με τις πωλήσεις του τις δράσεις και τους σκοπούς του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών και χαίρει τις αιγίδας του ΟΜΙΛΟΥ για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

Back to top button