ΓούναΕκδηλώσειςΚαστοριά

Κάλεσμα των Εργατοτεχνιτών Γούνας στο σημερινό συλλαλητήριο

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Ο καθένας μας γνωρίζει πολύ καλά ότι στο τέλος των περίφημων διαπραγματεύσεων Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ και το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης σε εμάς θα στείλουν το λογαριασμό. Αυτός θα προστεθεί στα προηγούμενα αντεργατικά μέτρα που εφαρμόζονται μεγαλώνοντας την εκμετάλλευση μας για να δημιουργούν καλύτερους όρους για την «άνοιξη» της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις υποσχέσεις, τον αποπροσανατολισμό και την απάτη τους αλλά ούτε βέβαια σε καμία περίπτωση να παρακολουθούμε μοιρολατρικά την εξαθλίωση μας.

 Οι εργαζόμενοι του κλάδου πρέπει να οργανώσουμε την πάλη μας δημιουργώντας προϋποθέσεις απεργιακής απάντησης απέναντι στο:

  • Πετσόκομμα του αφορολόγητου
  • Τη νέα μείωση έως και 30% των συντάξεων
  • Την απελευθέρωση των απολύσεων και το παραπέρα χτύπημα των εργασιακών σχέσεων

Να οργανώσουμε την πάλη μας απέναντι σε παλιά και νέα μέτρα, την αντεπίθεση μας για δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια.

Όλες οι απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας του κλάδου και του ΣΕΒ, όλες οι αξιώσεις τους τα προηγούμενα χρόνια έγιναν μνημόνια.

Τα επιχειρήματα της εργοδοσίας στους χώρους δουλειάς και στις ανακοινώσεις των συνδέσμων τους για την «ανάπτυξη» προς όφελος τους, που έχουν στόχο την ενσωμάτωση και υποταγή των εργαζομένων στα συμφέροντα τους, τα ίδια επιχειρήματα χρησιμοποιούν κυβέρνηση και ΕΕ, τα αναπαράγουν και τα προωθούν στους εργαζόμενους οι δυνάμεις του παλιού και νέου εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στη γραμμή της ταξικής συνεργασίας που έχει διαλύσει δικαιώματα και κατακτήσεις, που οι εργαζόμενοι κατάκτησαν με πολλούς αιματηρούς αγώνες. Μας ξεθεώνουν στη δουλειά (όταν υπάρχει) πληρώνοντας μας με ψίχουλα, 2,50 ως  3 ευρώ την ώρα, ανανεώνουν τη σύμβαση εργασίας σε πολλούς κάθε μήνα για να μην έχουν δικαιώματα. (όσα έχουν απομείνει) Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια και τη μίζερη ζωή για τα κέρδη τους.

Ξέρουμε ότι οι πόλεμοι και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις είναι η άλλη όψη της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, αυτής που ζούμε στους χώρους δουλειάς με τη βαθιά εκμετάλλευση, τη φτώχεια και την ανεργία.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε κανένα συμφέρον όχι μόνο να χύσουμε το αίμα μας για τα συμφέροντα των πετρελαιάδων, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών αλλά πρέπει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, απέναντι στους σχεδιασμούς των μονοπωλίων και των ιμπεριαλιστών στην περιοχή μας να υπερασπιστούμε και να αγωνιστούμε για τα δικά μας συμφέροντα.

Οφείλουμε να συντονίσουμε την πάλη μας με τους εργαζόμενους, τους λαούς των άλλων χωρών της περιοχής. Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα αλλά έχουμε κοινά ταξικά συμφέροντα ενάντια σε εκείνους που μας θέλουν «κρέας για τα κανόνια τους».

Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια και τη μίζερη ζωή για τα κέρδη τους.

Συλλαλητήριο στις 7 Απρίλη απέναντι από την παλιά Νομαρχία ώρα 7 μ.μ.                                                                                                                                                                                        6|4|2017

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ  ΓΟΥΝΑΣ – ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ –

          ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ    ΝΟΜΟΥ  ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Back to top button