Δυτική ΜακεδονίαΚαστοριά

Χριστίνα Λαπόρδα: Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη ΔΕΗ είναι ότι διαπραγματεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Στην εκπομπή του Top Channel «Επί Παντός», με τον Παναγιώτη Πλιάτσιο, φιλοξενήθηκε η Περιφερειακή Συντονίστρια Δυτ. Μακεδονίας Χριστίνα Λαπόρδα σε μια συζήτηση για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ.

Η κυρία Λαπόρδα ανέφερε ότι πολλές αλλαγές πρέπει να γίνουν στη χώρα μας αλλά όχι με την προχειρότητα που τις προωθεί η σημερινή κυβέρνηση. Γιατί για άλλη μια φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακαλύπτει τα πράγματα όταν σκοντάφτει πάνω τους. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι υπάρχει η Ευρωπαϊκή οδηγία για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας εδώ και 17 χρόνια, και άρα φέρουν μερίδιο ευθύνης και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οι οποίες για μικροπολιτικά συμφέροντα δεν προχώρησαν ποτέ στις κινήσεις που έπρεπε να γίνουν.

Σε ένα βάθος χρόνου ο λιγνίτης δε θα έχει την ενεργειακή ισχύ που έχει σήμερα. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό για τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας να δημιουργηθεί ένα βιώσιμο μοντέλο και για τις επόμενες γενιές, να εκμεταλλευτούμε λοιπόν υπέρ των πολιτών, όσο αυτό γίνεται, την πραγματικότητα. Ας μην παραβλέπουμε ότι παρά τα οφέλη της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας από τη ΔΕΗ, είναι γεγονός ότι η περιοχή έχει έως και 30% ανεργία η οποία αγγίζει το 70% στους νέους και είναι επίσης γνωστό το κόστος ποιότητας ζωής και περιβάλλοντος.

Αναφορικά με την πιθανότητα να κληθούν τα κόμματα να ψηφίσουν την πώληση και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ η κα Λαπόρδα ανέφερε ότι Το Ποτάμι δεν προτίθεται να ψηφίσει ένα πρόχειρο χαρτί της τελευταίας στιγμής όπως μας έχει συνηθίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος αυτή τη στιγμή για την ΔΕΗ είναι ότι διαπραγματεύεται το μέλλον της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, αναφορικά με τη συμμετοχή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ σε συλλαλητήριο που διοργανώνεται στην Κοζάνη κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, η κα Λαπόρδα ανέφερε ότι ένα συλλαλητήριο που γίνεται για να εκτονώσει ένα κοινωνικό κομμάτι και όχι να φέρει αποτέλεσμα είναι μια λαϊκιστική αντιμετώπιση, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για θεσμικούς παράγοντες που δηλώνουν ότι θα συμμετέχουν, για τους οποίους είναι μάλλον ειρωνικό να διαδηλώνουν, αφού είναι η δουλειά τους να βρουν τις λύσεις αντί να διαδηλώνουν κατά του εαυτού τους!

 

topotami.gr

 

Back to top button