ΕλλάδαΚόσμος

Τι δεν πρέπει να αγγίζετε μέσα σε ένα αεροπλάνο

Κατά συνθήκη όλες οι αεροπορικές εταιρείες φροντίζουν έτσι ώστε όλα τα αντικείμενα μέσα σε ένα αεροσκάφος να είναι καθαρά. Υπάρχουν όμως και μερικές εστίες μικροβίων που συνήθως παραβλέπονται.

Όπως αναφέρουν τα ευρήματα έρευνας της Travelmath υπάρχουν 4 σημεία μέσα στα αεροπλάνα που τα μικρόβια κάνουν «πάρτυ».

Νο 1 εστία μικροβίων στο αεροπλάνο είναι τα τραπεζάκια που ανοίγουν στο πίσω μέρος κάθε καθίσματος και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για διαφορετικούς σκοπούς.

Στη μελέτη, ανιχνεύθηκαν κατά μέσο όρο 2.155 μονάδες βακτηρίων, που είχαν σχηματίσει μάλιστα ένα είδος αποικίας-όπως χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς- σε αυτά τα τραπεζάκια αμέσως μετά την περισυλλογή δίσκων φαγητού από αυτά.

Επίσης, τα μπάνια και οι τουαλέτες είναι ιδανικά σημεία για την ανάπτυξη βακτηρίων ακόμη και σαν το E.coli. Μάλιστα, οι ειδικοί στον χώρο της υγιεινής προτρέπουν τους επιβάτες να μην χρησιμοποιούν τίποτα μέσα στην τουαλέτα ενός αεροπλάνου με γυμνά χέρια. Προτρέπουν να χρησιμοποιούν χειροπετσέτες όταν θέλουν να αγγίξουν το καπάκι ή το κάθισμα αλλά και την βρύση της τουαλέτας προκειμένου να πλύνουν τα χέρια τους.

Άλλη μια επιφάνεια που πρέπει να αποφεύγετε να αγγίζετε είναι οι θήκες που έχει κάθε κάθισμα στο πίσω μέρους του. Όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα Drexel Medicine, σ’ αυτές τις θήκες μπορεί να έχουν αποθηκευθεί κατά καιρούς από χρησιμοποιημένα χαρτομάντιλα μέχρι και βρώμικες παιδικές πάνες. Συνεπώς, αποτελεί μεγάλη εστία μικροβίων. Το Πανεπιστήμιο του Auburn διαπίστωσε ότι τα βακτήρια μπορούν να επιβιώσουν στις θήκες που έχει κάθε κάθισμα έως και μία εβδομάδα.

Τέλος, σημαντική εστία μικροβίων είναι τα περιοδικά, καθώς έχουν περάσει από αρκετά χέρια μέχρι να φτάσουν στα δικά μας.

Πηγή: airnews.gr

Back to top button