Καστοριά

Καστοριά – Γιάννινα όρθιοι στο λεωφορείο – Επιστολή διαμαρτυρίας

Είχε φροντίσει να κλείσει εγκαίρως εισιτήριο προκειμένου να ταξιδέψει με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ από την Καστοριά στα Ιωάννινα. Είχε πληρώσει το εισιτήριο και φαίνεται ότι

δεν ήταν ο μοναδικός…

Ο ίδιος αλλά και άλλοι, σύμφωνα με όσα αναφέρει, που επίσης είχαν εισιτήρια, ταξίδεψαν τελικά όρθιοι επί δύο και πλέον ώρες. Όχι μόνο το προγραμματισμένο δρομολόγιο, αλλά και το έκτακτο που ακολούθησε μετά από λίγα λεπτά, δεν είχε θέσεις για κείνους που κατείχαν εισιτήρια…

Ο αναγνώστης μας, τα πλήρη στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεσή μας, περιγράφει ο ίδιος στην επιστολή του τα γεγονότα, όπως ακριβώς έγιναν και συνάμα διαμαρτύρεται προς το ΚΤΕΛ Ιωαννίνων.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Με την επιστολή αυτή θα ήθελα να εκφράσω την έντονη δυσαρέσκεια μου σχετικά με ένα συμβάν που έλαβε χώρα την ημέρα Παρασκευή 07/04/2017. Τη Δευτέρα 03/04/2017 είχα αγοράσει εισιτήριο για το δρομολόγιο Ιωάννινα – Καστοριά της Παρασκευής στις 15:00 και είχα δηλώσει ότι το λεωφορείο θα το πάρω από τη στάση Παπουτσή.

Αρχικά το λεωφορείο καθυστέρησε να έρθει 15 λεπτά και εμείς περιμέναμε μέσα στη βροχή, αλλά το χειρότερο είναι ότι όταν ήρθε, ο οδηγός μας είπε ότι στο λεωφορείο υπάρχουν 2 ελεύθερες θέσεις και καθόλου χώρος για τις αποσκευές μας. Οι επιβάτες που περίμεναν μαζί μου και είχαν ήδη αγορασμένο εισιτήριο ήταν περίπου 7-8.

Από αυτούς κατάφεραν να επιβιβαστούν οι δύο.

Για τους υπόλοιπους μας βεβαίωσαν ότι σε 15 λεπτά θα περνούσε ένα δεύτερο λεωφορείο (έκτακτο δρομολόγιο), το οποίο δήλωσαν ότι θα ήταν άδειο και θα μπορούσαμε να επιβιβαστούμε.

Μετά από επικοινωνία μας με ένα άτομο που βρισκόταν ήδη σε αυτό το λεωφορείο, μάθαμε ότι το λεωφορείο ήταν γεμάτο. Οι αρμόδιοι εκεί, το αρνήθηκαν και δήλωσαν ξανά ότι ήταν άδειο. Όταν έφτασε το δεύτερο λεωφορείο καταλάβαμε πως η πληροφορία μας ήταν σωστή.

Όχι μόνο δεν υπήρχε χώρος για τις αποσκευές μας, αλλά δεν υπήρχαν ούτε θέσεις για να καθίσουμε. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ταξιδέψουμε 2 ώρες όρθιοι, μαζί με τις βαλίτσες μας.

Προσωπικά στάθηκα τυχερός και δύο άτομα, προσφέρθηκαν να στριμωχτούν προκειμένου να μην περάσω όλο το ταξίδι όρθιος. Όμως αρκετοί έμειναν όρθιοι. Αυτό δείχνει, το λιγότερο, ασέβεια προς όλους όσοι κατάφεραν να ταξιδέψουν σε αυτό το δρομολόγιο.

Επιπλέον νομίζω πως όταν ένα λεωφορείο έχει χωρητικότητα 50 ατόμων και σε αυτό επιβιβάζονται 55 άτομα, η λέξη παρανομία μπορεί να χαρακτηρίσει απόλυτα την κατάσταση αυτή.

 

epiruspost.gr

 

Back to top button