ΑθλητικάΚόσμος

Η Γιουβέντους πήρε παραμάζωμα την Μπαρτσελόνα!

Τεράστιο πλεονέκτημα για τα ημιτελικά του Champions League απέκτησε η Γιουβέντους. Οι «μπιανκονέρι» σάρωσαν 3-0 την Μπαρτσελόνα στο Τορίνο και θα πάνε στον δεύτερο προημιτελικό  (19/04) στο «Καμπ Νου», έχοντας το πάνω χέρι.

Ο δρόμος για τον θρίαμβο της ομάδας του Αλέγκρι, που μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, ξεκίνησε μόλις στο 7ο λεπτό ύστερα από πανέξυπνο πλασέ του Ντιμπάλα. Ο Αργεντινός, για τον οποίον μάλιστα ενδιαφέρονται οι Καταλανοί, έκανε και το 2-0 με άψογο τελείωμα στο 22’.

Οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε άργησαν να ξυπνήσουν και σπατάλησαν αρκετές ευκαιρίες. Το έργο τους έγινε βουνό στο 55′ όταν ο Κιελίνι έκανε με κεφαλιά ύστερα από την βοήθεια του δοκαριού το 3-0.

Οι μπιανκονέρι μασούσαν σίδερα και μπήκαν στο παιχνίδι σαν να μην υπάρχει αύριο. Η Μπαρτσελόνα αιφνιδιάστηκε και ο Τερ Στέγκεν μόλις στο 7ο λεπτό είδε το εξαιρετικό πλασέ του Ντιμπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του. Οι Καταλανοί προσπάθησαν να ανεβάσουν τις γραμμές τους, όμως φαινόταν πως δεν πατούσαν καλά. Ο Μέσι στο 21’ «άνοιξε» την αντίπαλη άμυνα, όμως ο Ινιέστα δεν μπόρεσε να νικήσει στο τετ-α-τετ τον Μπουφόν. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Ντιμπάλα χτύπησε και πάλι και σήκωσε το γήπεδο στο πόδι για το 2-0!

Το πέρασμα των λεπτών βρήκε την ομάδα του Λουίς Ενρίκε να έχει κλείσει στο μισό γήπεδο τους Ιταλούς, που όμως δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα. Οι φιλοξενούμενοι άλλαζαν την μία πάσα μετά την άλλη, είχαν την κατοχή, όμως δεν ενόχλησαν ιδιαίτερα τον Μπουφόν. Στο φινάλε του ημιχρόνου η Γιουβέντους πέρασε στην αντεπίθεση. «Πάγωσε» τον ρυθμό και στη συνέχεια πλησίασε την περιοχή του Τερ Στέγκεν, που γλίτωσε από το τελευταίο σφύριγμα του Πολωνού ρέφερι για το πρώτο ημίχρονο.

Πάνω-κάτω η μπάλα μετά την επιστροφή των δύο ομάδων από τα αποδυτήρια. Τόσο η Γιουβέντους, όσο και η Μπαρτσελόνα βρήκαν κενούς διαδρόμους και δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες. Τελικά, αυτή που κατάφερε να φτάσει στο γκολ ήταν και πάλι η ομάδα του Αλέγκρι. Αυτή την φορά ο Κιελίνι με όμορφη σκαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα των Καταλανών (55’), που έδειχναν να τα έχουν χαμένα.

Στο τελευταίο διάστημα του ματς, οι μπλαουγκράνα είχαν τον έλεγχο. Οι «μπιανκονέρι» τους έδωσαν χώρο, αφού ήταν φανερό πως προτεραιότητά τους ήταν η διατήρηση του «μηδέν». Η Μπαρτσελόνα έφτιαξε φάσεις, με μεγαλύτερη το χαμένο τετ-α-τετ του Σουάρες, όμως δεν μπόρεσε να βρει το γκολ που θα άλλαζε τα σημαντικά τα δεδομένα ενόψει του επαναληπτικού.

Οι συνθέσεις: 

Γιουβέντους (Μαξ Aλέγκρι): Μπουφόν, Ντάνι Άλβες, Μπονούτσι, Κιελίνι, Άλεξ Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς (89′ Μπαρτσάλι), Κουαδράδο, Ντιμπάλα (81’ Ρινκόν), Μάντζουκιτς, Ιγκουαΐν

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ουμτιτί, Σέρχι Ρομπέρτο, Ματιέ (46’ Αντρέ Γκόμες), Μασεράνο, Ράκιτιτς, Ινιέστα, Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες

filathlos.gr

Back to top button