Μετά από 40 χρόνια τα κτίρια του Βουνού παραχωρούνται στους Φίλους Περιβάλλοντος

Αίσιο τέλος είχε, μετά από ενέργειες της Βουλευτή κ. Ολυμπίας Τελιγιορίδου και του Προέδρου του Συλλόγου Φίλων Περιβάλλοντος κ. Χρήστου Κλαζίδη η νομιμοποίηση των τριών ακίνητων του Βουνού της πόλης της Καστοριάς, που αποδίδονται πλέον οριστικά με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελου, κατά χρήση στον Σύλλογο Φίλοι Περιβάλλοντος Καστοριάς. Στις 12 Απριλίου του 2017 υπογράφηκαν τα πρωτόκολλα παράδοσης – παραλαβής των τριών κτιρίων του Βουνού, μεταξύ της Διεύθυνσης Δασών Καστοριάς και του Συλλόγου Φίλοι του Περιβάλλοντος Καστοριάς. Πρόκειται για το κτίριο στον προφήτη Ηλία, το κτίριο με τα γραφεία του συλλόγου και το αναψυκτήριο στον Άι Θανάση.

Την ανακοίνωση της παραχώρησης, που εκκρεμούσε από το 2011 και αποτελούσε βραχνά για τον σύλλογο, έκαναν σε κοινή συνέντευξη τύπου τη Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου, η Βουλευτής κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου και ο Πρόεδρος των Φίλων Περιβάλλοντος Καστοριάς κ. Χρήστος Κλαζίδης.

«Νομίζω ότι είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός, τόσο για τον σύλλογο, όσο και για την τοπική μας κοινωνία, διότι η υπόθεση παραχώρησης των κτιρίων εκκρεμούσε εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ο σύλλογος πλέον μπορεί να αξιοποιήσει τα κτίρια που παραχωρούνται με ένα συμβολικό αντίτιμο. Το γεγονός δε θα μπορούσε να ευοδωθεί εάν δεν υπήρχε η επιμονή από το διοικητικό συμβούλιο για την υλοποίηση της απόφασης, καθώς επίσης και η αγαστή συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Όταν υπάρχει συνεργασία φορέων νομίζω το αποτέλεσμα είναι πάντα θετικό», δήλωσε με το πέρας της συνέντευξης η κ. Τελιγιορίδου. Την ικανοποίηση του εξέφρασε και ο Πρόεδρος των Φίλων Περιβάλλοντος Καστοριάς κ. Χρήστος Κλαζίδης, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την κ. Τελιγιορίδου που βοήθησε στην εξεύρεση λύσης για τα τρία κτίρια, που μετά από 40 χρόνια ανήκουν πλέον νόμιμα στον σύλλογο.