Χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες από τις κυρίες του Φιλόπτωχου Ταμείου του Ι. Ν. Αγίου Νικάνορα (ρεπορτάζ)  

Μια σειρά  χειροποίητων Πασχαλινών λαμπάδων από γνήσιο καθαρό κερί καθώς και παραδοσιακά γλυκά κατασκεύασαν τις άγιες ημέρες του Πάσχα οι κυρίες του Φιλοπτώχου Ταμείου του Ιερού Ναού του Αγίου Νικάνορα.

 Πρόκειται για δημιουργίες φτιαγμένες με πολύ μεράκι και φαντασία, με πρωτότυπα και ευρηματικά σχέδια, κατασκευές εμπνευσμένες από τα αρώματα και χρώματα της ανοιξιάτικης φύσης, πλημμυρισμένα όμως με τη βαθιά και ειλικρινή αγάπη της καρδιάς τους.
Η πρωτοτυπία ήταν σύμμαχος και η χειροποίητη δημιουργία πολύτιμο στήριγμά τους, για να ομορφύνουν με την αδιάκοπη προσπάθεια τους το έργο που στηρίζουν καθώς τα έσοδα από τις πωλήσεις των λαμπάδων θα διατεθούν για τις ανάγκες του Ιερού Ναού Αγίου Νικάνορα στη Χλόη Καστοριάς. Οι εκλεκτές κυρίες με το εθελοντικό έργο και τη δράση τους, έχουν προάγει την έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης, του αλτρουισμού και της ανιδιοτελούς προσφοράς.

 

Θέλουμε να  συνδράμουμε για την αποπεράτωση του Ιερού  ναού

            Στη δράση τους αυτή αλλά και για το σκοπό που κατασκευάζουν τις πασχαλιάτικες λαμπάδες, αναφέρθηκε στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ η  Μαριάνα Χατζημάγκα .

«Εδώ και αρκετά χρόνια κατασκευάζουμε λαμπάδες από αγνό κερί. Τις ζωγραφίσαμε και θα παρακαλούσαμε τον κόσμο να προμηθευτεί από εμάς τις πασχαλιάτικες λαμπάδες τους, διότι θέλουμε με αυτό τον τρόπο να συνδράμουμε στην αποπεράτωση του Ιερού Ναού», δήλωσε η κ Χατζημάγκα,  ευχαριστώντας παράλληλα τον πατέρα Ελευθέριο, ιερωμένο του ναού  που τους έδωσε το έναυσμα να ξεκινήσουν αυτή τη δράση.

Η ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ συγχαίρει τις ακούραστες κυρίες που  με περίσσευμα καρδιάς και προσφοράς, επιδίδονται σε αυτή την σπουδαία  πράξη.

Δώρα Κωτσοπούλου

 

Εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

shares