ΑγροτικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριά

Η επέκταση οικισμού Κωσταραζίου

Οι κόκκινες γραμμές χρησιμοποιούνται πάντα για τον προσδιορισμό ορίων, τουλάχιστον στο μεγαλύτερο ποσοστό τους. Το ίδιο και η συγκεκριμένη της συνημμένης αεροφωτογραφίας. Η οποία έχει φτιαχτεί για να ορίσει και να περιορίσει την ακόρεστη όρεξη του ανθρώπου στην ανοικοδόμηση.

Πρόκειται για το ΟΡΙΟ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΩΣΤΑΡΑΖΙΟΥ.  Ένα όριο το οποίο δημιουργήθηκε κάπου στο 1985 και σύμφωνα με τον περίφημο νόμο του Τριτση. Όπως έχετε καταλάβει βέβαια αλλά χωρίς να έχετε κατανοήσει πλήρως την φωτογραφία να σημειώσουμε τα παρακάτω. Η υπεύθυνη πολεοδομία της παλαιάς Ν.Α. Καστοριάς όρισε το ΟΡΙΟ αυτό το οποίο εκτός από την επέκταση του υφιστάμενου οικισμού σε ένα λογικό ποσοστό, ορίζει άλλον έναν οικισμό σχεδόν νότια του υφιστάμενου για να καλύψει τις ανάγκες της εποχής καθώς και του ευρύτερου μέλλοντος, κάπου μέχρι το 2820.

Πολλοί από εσάς μπορείτε να αναρωτηθείτε ποιες είναι οι συνέπειες αυτής της πράξης. Αυτό μπορεί να απαντηθεί ως έξης:
Τα υφιστάμενα αγροτεμάχια εντός της κόκκινης γραμμής πλέον είναι υφιστάμενα οικόπεδα και αυτά, όχι από την ημέρα που το μαθαίνουμε, αλλά από την ημέρα δημοσίευσης του αντιστοίχου Φ.Ε.Κ. Όποτε σε περίπτωση που έχετε κάνει μια μεταβίβαση αγροτεμάχιου, δηλαδή οικοπέδου σημαίνει διορθωτική πράξη και το αντίστοιχο πρόστιμο.
Αλλαγή στα τεκμήρια των υφιστάμενων ακίνητων καθώς και στις τιμές των συμβολαίων. Όπως επίσης και στις τιμές των απαλλοτριωμένων τμημάτων από την Εγνατία Οδό (αν σας τα έδωσε κανονικά).

ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ  ΚΟ/755/1986

 

if-kastoria.blogspot.gr

Back to top button