Καστοριά

“Δαγκωτό” Καστοριά και κατά την περίοδο του Πάσχα (ρεπορτάζ)

Εξαιρετική ήταν η τουριστική κίνηση στην πόλη της Καστοριάς κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα. Επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό, “ψήφισαν” για ακόμη μια φορά διακοπές στην Καστοριά

Της Χρύσας Κοσμίδου

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Αντιδήμαρχος  Τουρισμού -Αθλητισμού -Επιχειρηματικότητας -Παραδοσιακών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων  του Δήμου Καστοριάς Λάζαρος Ζήσης για τα ποσοστά επισκεψιμότητας   στην πόλη της Καστοριάς κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα (Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου -Δεύτερη Ημέρα του Πάσχα 17 Απριλίου 2017).

Τα στοιχειά επισκεψιμότητας συγκεντρώθηκαν τόσο από το Τουριστικό Περίπτερο, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία πριν από μερικές εβδομάδες, όσο και από τη Σπηλιά του Δράκου «Η γενική εικόνα είναι πως τα πήγαμε πολύ καλά, μιας και κρατάμε πλέον στοιχεία και μπορούμε να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη», σχολίασε ο κ. Ζήσης και ενημέρωσε πως οι επισκέπτες ήταν από όλα τα μέρη της Ελλάδας, από την Αθήνα, την Κρήτη, την Καλαμάτα, ακόμα και από την Κέρκυρα «Οφείλω να ομολογήσω πως παραξενεύτηκα λίγο όταν έμαθα ότι είχαμε επισκέπτες από την Κέρκυρα, καθώς είναι γνωστό πως στο εν λόγω νησί έχουν πολλά και ιδιαίτερα έθιμα κατά τις ημέρες του Πάσχα».  Επίσης τις ομορφιές της Καστοριάς απόλαυσαν τουρίστες από την Αγγλία και το Ισραήλ «Πιθανότητα είχαμε επισκέπτες και από άλλες χώρες, ωστόσο δεν προσήλθαν στο τουριστικό περίπτερο ώστε να γίνει η καταγραφή τους», συμπλήρωσε ο Αντιδήμαρχος.

Μεγάλη βαρύτητα δίνει ο Δήμος  Καστοριάς στην τουριστική προβολή της περιοχής

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, τόνισε πως γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να προβληθεί η Καστοριά σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό με τη βοήθεια του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού  (Ε.Ο.Τ.) «Επιχειρήσαμε να πραγματοποιήσουμε μια κοινή κίνηση (σ.σ. με τον Ε.Ο.Τ.), δίνοντάς του τουριστικό υλικό της πόλης μας, έχοντας ως απώτερο σκοπό να προωθηθεί και στο εξωτερικό.  Επίσης στην παρούσα φάση βρισκόμαστε σε διαδικασία υλοποίησης περαιτέρω δράσεων.  Όταν τις τελειοποιήσουμε θα υπάρξει η ανακοίνωσή τους».

Ένας από τους στόχους της Αντιδημαρχίας Τουρισμού, είναι να καταφέρει να “κρατήσει” τους τουρίστες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στην πόλη της Καστοριάς. Συνήθως η επίσκεψή τους είναι είτε αυθημερόν, είτε με μια διανυκτέρευση  «Εμείς θέλουμε να μπορέσουμε να κρατήσουμε ακόμη μια ημέρα τον επισκέπτη στην περιοχή μας. Με έναν καλό προγραμματισμό και σε συνδυασμό με τις δράσεις που πραγματοποιούμε, πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε».

Σημείο αναφοράς αποτελεί το Τουριστικό Περίπτερο

Αναγκαία χαρακτηρίστηκε η λειτουργία του τουριστικού περιπτέρου στην πόλη της Καστοριάς, από τον κ. Ζήση. Πέρα από τα στοιχεία των τουριστών που καταγράφονται, αποτελεί ένα δυνατό όπλο για να προωθήσει τις ομορφιές της περιοχής, αλλά και για να στηρίξει τα επαγγέλματα που  σχετίζονται με τον κλάδο «Ο τουρισμός είναι η αιχμή του δόρατος για την Καστοριά,  συνεπώς επιβάλλεται να υπάρχει το Τουριστικό Περίπτερο. Για να μιλήσω με παραδείγματα, τη Δεύτερη Ημέρα του Πάσχα (17/04), το επισκέφτηκα και είδα πως τουριστικά λεωφορεία έκαναν στάση σε αυτό, ρωτούσαν, ήθελαν να μάθουν πληροφορίες για την Καστοριά, ποια μέρη πρέπει να επισκεφτούν, αλλά και  για τα καταλύματα και τα  καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής». 

Το Τουριστικό Περίπτερο λειτουργεί από την Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή, από τις 10:00 π.μ μέχρι και τις 06:00 μ.μ. και το στελεχώνουν δύο υπάλληλοι, μια υπάλληλος η οποία μετακινήθηκε από τη Σπηλιά του Δράκου και ένας υπάλληλος της Αντιδημαρχίας Τουρισμού-Πολιτισμού. Σε περίπτωση κωλύματος (π.χ. αναρρωτική άδεια), υπάρχουν διαθέσιμοι υπάλληλοι έτσι ώστε να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία του.   «Καλώς εχόντων  των πραγμάτων, θα ξεκινήσουμε να το δουλεύουμε και τις Τετάρτες. Τις Δευτέρες όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι, τα μουσεία και τα άλλα μνημεία, ούτως ή άλλως είναι κλειστά. Συνεπώς εκτός Δευτέρας και της Τρίτης, όλες τις υπόλοιπες ημέρες, ακόμα και τις αργίες θα παραμένει ανοιχτό», ενημέρωσε ο κ. Ζήσης. 

Πιθανότητα με την έναρξη της  θερινής περιόδου, το ωράριο θα είναι σπαστό με προτεινόμενες ώρες λειτουργίας 10 με 2 το πρωί και 4 με 8 το απόγευμα

orizontespress.gr

 

Back to top button