ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Για νέο ρεκόρ 3500 συμμετοχών το Run Greece Kastoria 2017 (φωτογραφίες-βίντεο)

Όλα τα τελευταία νέα του Run Greece στην πόλη μας που θα πραγματοποιηθεί σε 3 εβδομάδες (Κυριακή 14 Μαΐου)

Στη  χθεσινή εκδήλωση βράβευσης των αθλητών της Δυτικής Μακεδονίας  και των εθελοντών του Run Greece , o ειδικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ κ. Θανάσης Ράπτης αναφέρθηκε εκτενώς στις καινοτομίες της μεγάλης αθλητικής γιορτής στην πόλη μας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, στόχος για το Run Greece Kastoria 2017 είναι το ρεκόρ των 3500 συμμετοχών . 300 στον αγώνα του ημιμαραθωνίου που γίνεται μόνο στην Καστοριά , 600 στα 10.000 μέτρα , 1700 στα 5 χιλιόμετρα , ενώ υπάρχει προγραμματισμός για 900 συμμετοχές μαθητών των δημοτικών σχολείων.

Οι δε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απαλάσσονται από το χρηματικό ποσό των 5 ευρώ που καταβάλλεται, αν οι εγγραφές γίνουν από το σχολείο τους και οι συμμετοχές ανά σχολείο είναι τουλάχιστον 10.

Όπως αναφέρθηκε, φέτος οι 3 πρώτοι νικητές σε όλες τις διαδρομές θα λάβουν τα ποσά των 400, 200 και 100 ευρώ αντίστοιχα. Επίσης, για πρώτη φορά θα υπάρχει σύνδεση του Run Greece με τον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας. Οι νικητές του Run Greece θα τερματίσουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο κι εκεί θα τους δοθεί ένα χρηματικό έπαθλο που μπορούν να το διαθέσουν σ’ έναν κοινωφελή σύλλογο της περιοχής τους. Τέλος, ο κ. Ράπτης κάλεσε όλους τους πολίτες της Καστοριάς να στηρίξουν τον θεσμό και να δηλώσουν συμμετοχή.

Δηλώσεις έκαναν επίσης  ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Σωτήρης Αδαμόπουλος, η βουλευτής κ. Μαρία Αντωνίου, ο δήμαρχος κ. Ανέστης Αγγελής και ο ομοσπονδιακός προπονητής κ. Δημήτρης Σούλας που εξήρε την ομορφιά της πόλης μας.  Ακόμα, έγινε γνωστό ότι φέτος αποδέκτης της επιταγής της WIND θα είναι ο Σύλλογος Ατόμων Σκλήρυνσης κατά Πλάκας Καστοριάς, που εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρό του κ. Βερόνικα Αποστόλου.

https://www.youtube.com/watch?v=rJnotwVos7Y

https://www.youtube.com/watch?v=kQuSQXIbRPY

 

 

 

 

 

Back to top button