Καστοριά

Καστοριά – Rejuvance: Είναι τέχνη τελικά το να ομορφαίνεις; (της Σταυρούλας Αδαμίδου)

Το να διατηρείς τη φυσική σου ομορφιά και ελαστικότητα; Και τι είναι τελικά το Rejuvance (ρεζουβάνς);

Το rejuvance  είναι μια  ολιστική τεχνική, ένα μασάζ- γυμναστική του προσώπου, του λαιμού, του ντεκολτέ και του κρανίου. Επηρεάζει με ήπιες κινήσεις  το συνδετικό ιστό (κολλαγόνο), τους μύες και τους μεσημβρινούς _ενέργεια.

Εφαρμόζεται με  εξι κύκλους συνεδριών  που ο καθένας επικεντρώνεται σε διαφορετική περιοχή. Κατά τη διάρκεια των συνεδριών δε χρησιμοποιείται κάποιο λάδι ή κρέμα παρά μόνο τα δάχτυλα του θεραπευτή. Η συνεδρία γίνεται σε ειδικό θεραπευτικό κρεβάτι  με τη συνοδεία χαλαρωτικής μουσικής , απαλού φωτισμού και διαρκεί περίπου μια ώρα.

Στόχος του είναι να αναδείξει την εσωτερική μας ομορφιά, η οποία μέσω της χαλάρωσης  θα εκφραστεί στο πρόσωπο, βοηθώντας στην καλή ενεργειακή  κατάσταση του οργανισμού,  την ελαστικότητα του δέρματος, την τόνωση της επιδερμίδας  και την λείανση των ρυτίδων. Γι αυτό λέγεται  και από πολλούς φυσικό λίφτινγκ.

Φυσικό γιατί είναι ανώδυνο, μη παρεμβατικό, χωρίς αλλοίωση των φυσικών χαρακτηριστικών και πολύ περισσότερο χωρίς παρενέργειες. Φροντίζει για την ελαστικότητα του δέρματος και όχι το πάγωμα του, που θα χει σαν αποτέλεσμα  μεγαλύτερο σπάσιμο και δημιουργία ρυτίδων με την πάροδο του χρόνου.

Η τεχνική ξεκίνησε από την ιδέα του Δανού θεραπευτή Stanley Rosenberg, ο οποίος αναζήτησε τρόπους για να χαλαρώσει τη μυϊκή  ένταση  στα πρόσωπα των ηθοποιών. Το 1997 η τεχνική  ήρθε στην Ελλάδα από την Julie Hardenberg, η οποία και το ονόμασε Rejuvance. Φεύγοντας από τη ζωή έδωσε άδεια στις 2 βοηθούς της, Κατερίνα  Σκαντζή και Βασιλική Μαρασλή να προχωρήσουν στη διδασκαλία της τεχνικής.

Αυτοί ήταν σε γενικές γραμμές οι λόγοι που με παρακίνησαν να γνωρίσω την τεχνική από τη δασκάλα  μου Κατερίνα  Σκαντζή.

Όμως ο ουσιαστικός λόγος ήταν η ανάγκη  να εκφραστεί, η από πολλών ετών εσωτερική μου αναζήτηση, για  φυσικούς τρόπους διατήρησης της ομορφιάς.

Έχοντας από παιδί την τύχη και την ευκαιρία να παρατηρώ  <την πρακτικό> γιαγιά μου, είδα τι δυνατότητες μπορούν να έχουν τα ανθρώπινα χέρια.

Σταυρούλα Αδαμίδου

Ολον Διάθλασις

Back to top button