Ελλάδα

Τούρτα – cheesecake με λευκή σοκολάτα και κεράσια

Υλικά συνταγής

  • 20 μπισκότα σαβαγιάρ
  • 6 κουταλιές λικέρ κεράσι
  • 200 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 100 ml. κρέμα γάλακτος
  • 350 γρ. τυρί κρέμα, μαλακό σε θερμοκρασία
  • ¼ φλιτζανιού ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 3 φύλλα ζελατίνης
  • Για το γλυκό του κουταλιού
  • 1/2 κιλό κεράσια
  • 350 γρ. ζάχαρη
  • ο χυμός 1/2 λεμονιού

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Eτοιμάζετε από την προηγούμενη μέρα ή και νωρίτερα το γλυκό του κεράσια ως εξής: Αφαιρείτε τα κοτσάνια από τα κεράσια, τα πλένετε και βγάζετε τα κουκούτσια. Βράζετε τη ζάχαρη, σε ½ φλιτζάνι νερό, για 5’. Ρίχνετε τα κεράσια και τα βράζετε για 5’.
  2. Την επομένη, τα ξαναβράζετε για 5’ και τα αφήνετε να μείνουν 24 ώρες. Τα βγάζετε από το σιρόπι και το βράζετε ωσότου δέσει. Ρίχνετε τα κεράσια μαζί με τον χυμό λεμονιού στο σιρόπι και βράζετε το γλυκό μέχρι να δέσει καλά. Καλύπτετε με τα μπισκότα σαβαγιάρ τη βάση μιας στρογγυλής φόρμας με κινητά τοιχώματα και περιχύνετε με 4 κουταλιές λικέρ.
  3. Μουσκεύετε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. Λιώνετε τη λευκή σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος σε μικρή κατσαρόλα, σε σιγανή φωτιά. Ανακατεύετε συχνά ώσπου το μείγμα να γίνει λείο προσθέτετε στο καυτό μείγμα τα φύλλα ζελατίνης, πολύ καλά στυμμένα, ανακατεύετε μέχρι να διαλυθούν και αφήνετε το μείγμα σοκολάτας να κρυώσει χωρίς όμως να σφίξει.
  4. Χτυπάτε σε μεγάλο μπολ με το μίξερ ή το σύρμα το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη ώσπου το μείγμα να αφρατέψει. Προσθέτετε τα αυγά ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά. Ρίχνετε σιγά σιγά το μείγμα της λευκής σοκολάτας και το υπόλοιπο λικέρ. Μεταφέρετε το μείγμαπάνω από τα σαβαγιάρ και ισιώνετε την επιφάνεια. Σερβίρετε το τσιζκέικ κομμένο σε τριγωνικά κομμάτια, γαρνιρισμένο με το γλυκό του κουταλιού.

icookgreek.com

Back to top button