Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Παραίτηση Σωτήρη Ραπτόπουλου από τη Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Καστοριάς

Πριν από λίγο γνωστοποίησα την παραίτησή μου από μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Καστοριάς. Οι λόγοι της παραίτησής μου είναι αμιγώς πολιτικοί και σχετίζονται με την πλήρη διαφωνία μου αναφορικά με κεντρικές επιλογές της ηγεσίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ως προς τον τρόπο εξέλιξης της διαδικασίας ανασυγκρότησης του χώρου της κεντροαριστεράς. Στην εξέλιξη της ιστορίας οφείλουμε να εξελισσόμαστε. Τα μηνύματα της κοινωνίας οφείλουμε να τα λαμβάνουμε και να τα αξιοποιούμε εποικοδομητικά.
Πίστευα και πιστεύω ότι η μόνη προοπτική του πολιτικού μας χώρου είναι ένα ιδρυτικό συνέδριο δημιουργίας ενός νέου και ενιαίου πολιτικού φορέα όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που βρίσκονται στον ενδιάμεσο χώρο μεταξύ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Ν.Δ., όπως αποφάσισε άλλωστε ρητά και το συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. τον Ιούνιο του 2015.
Η σημερινή ηγεσία του κόμματος αγνόησε την σαφή και ομόφωνη αυτή συνεδριακή απόφαση. Όλες οι κινήσεις της σημερινής ηγεσίας δείχνουν ξεκάθαρα πλέον ότι επιθυμεί να διατηρήσει εν ζωή ένα μικρό και ελεγχόμενο κόμμα, το οποίο απλώς θα ανακυκλώνει τις πολιτικές καριέρες μιας μερίδας ανθρώπων επιζητώντας πρόθυμους νεροκουβαλητές στα μέλη των νομαρχιακών οργανώσεων χωρίς ουσιαστικό λόγο και φωνή. Αν μη τι άλλο η ηγεσία οφείλει να «ακούει» τα μέλη του κόμματος γιατί ίσως είναι η κατ’ ελάχιστον κοινωνική βάση στην οποία έχει αναφορά. Όφειλε και οφείλει να σέβεται αυτούς τους ανθρώπους που στα δύσκολα κράτησαν την παράταξη.
Αντιθέτως το μόνο που βλέπουμε τελευταία είναι σταλινικές μεθόδους εξόντωσης της διαφορετικής άποψης και επιστροφή στην εποχή της κοπτάτσιας με διορισμένους συνέδρους-χειροκροτητές. Τέτοιου είδους πρακτικές απέχουν έτη φωτός από ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό, θεσμικό, σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Σε αυτή την κατάσταση δεν δύναμαι πλέον να συμπράττω και παραιτούμαι.
Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Κοσμά Βαρσάμη και τα λοιπά μέλη της Ν.Ε. αλλά και όλους εκείνους που ήταν συνοδοιπόροι όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε.

 

Back to top button