Ο Καστοριανός που συμμετέχει στο ξεκίνημα του νέου κόμματος των Διαμαντοπούλου, Φλωρίδη και Ραγκούση

 

Συνεδρίασε το χθες Σάββατο 29/4 σε ξενοδοχείο στην Αθήνα, η αρχική 100μελης Εθνική Συντονιστική Επιτροπή του κόμματος Διαμαντοπούλου, Φλωρίδη & Ραγκούση, «Ώρα Αποφάσεων». Ανάμεσα στα 100 μέλη της αρχικής επιτροπής και ο Γιάννης Παπαδόπουλος.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Οινόη Καστοριάς το 1951. Τελείωσε το Γυμνάσιο στην Καστοριά και είναι πτυχιούχος Φαρμακευτικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διατηρεί  φαρμακείο στην πόλη της Καστοριάς.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Νοσοκομείου Καστοριάς, Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καστοριάς, Αντιπρόεδρος του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Δυτικής Μακεδονίας, με συμμετοχή και εισηγήσεις σε πάρα πολλά επιστημονικά συνέδρια στον τομέα της υγείας.

Δραστηριοποιήθηκε σε πολιτιστικούς  κοινωνικούς φορείς και στην πολιτική ως γραμματέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Καστοριάς και περιφερειακής επιτροπής Δυτικής Μακεδονίας.

Παντρεμένος, με δύο κόρες.

ΏΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ: ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΥΜΑ ΠΡΟΟΔΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ!

Με συμμετοχή που ξεπέρασε τις προσδοκίες διεξήχθη απόψε η εκδήλωση της Πολιτικής Κίνησης «Ώρα Αποφάσεων» στην Αθήνα.

Τα ιδρυτικά στελέχη της Κίνησης Άννα Διαμαντοπούλου, Γιάννης Ραγκούσης και Γιώργος Φλωρίδης πραγματοποίησαν κεντρικές πολιτικές ομιλίες ενώ  την εκδήλωση  χαιρέτισε ο  Γιάννης Μεϊμάρογλου, ως συντονιστής της Επιτροπής Διαλόγου του Ποταμιού.

Το προεδρείο της εκδήλωσης αποτελούνταν από εκπροσώπους του επιστημονικού κόσμου, του ιδιωτικού τομέα, της πολιτικής και της νέας γενιάς και συγκεκριμένα από τους Ιωάννη Δατσέρη, Παύλο Ελευθεριάδη, Γεωργία Θεοφανοπούλου, Αγγελική Κοσμοπούλου, Μιλτιάδη Νεκτάριο και Πέτρο Σφηκάκη.

Με κείμενο που ανέγνωσαν η Αλεξάνδρα Λιάγκα από την Θεσσαλονίκη και ο Αχιλλέας Οικονόμου από τα Τρίκαλα, οι οργανωτές ανακοίνωσαν την πολιτική τους ταυτότητα

Και μέσω αυτού ανάγγειλαν ότι  «Σήμερα κάνουμε το επόμενο βήμα.  Μετατρέπουμε την «Ώρα Αποφάσεων» σε πολιτική κίνηση-πρόπλασμα ενός νέου μεγάλου προοδευτικού αξιόμαχου πολιτικού σχηματισμού»

Παρουσιάστηκε το λογότυπο της κίνησης με τον πλήρη  τίτλο : « Ώρα Αποφάσεων για το επόμενο κύμα Προόδου»  και το αρτικόλεξο  Ωρ.Α .

Ανακοινώθηκαν τα πρόσωπα που αποτελούν την Αρχική Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή. Η σύνθεσή της με τις φωτογραφίες και τα βιογραφικά των μελών θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της κίνησης www.oraapofaseon.gr που θα λειτουργεί από αύριο.

Οι τρεις  ομιλητές σε συντονισμό μεταξύ τους και αναλύοντας το ποιοι είναι και τι θέλουν

 • Αποσαφήνισαν την πολιτική τους προέλευση

«Προερχόμαστε από τις μεταρρυθμιστικές αναλαμπές και  ενάρετες συμπεριφορές του κύκλου της μεταπολίτευσης που άφησαν επιτεύγματα και τώρα  πρέπει σαν ρίζες να μπολιαστούν για να δημιουργηθούν οι βλαστοί του επόμενου κύματος  για την πρόοδο Συναντιόμαστε με νέες δυνάμεις  δημιουργίας εμφανίζονται κατά κανόνα  εκτός των παραδοσιακών δομών των υπαρχόντων κομμάτων τα οποία,  αφού λεηλατήθηκαν, τώρα  έχουν συμβιβαστεί με τον λαϊκισμό, αδυνατούν να ενσωματώσουν το καινούργιο και ανεπαρκούν  να εμπνεύσουν το επόμενο»

 • Τόνισαν τις βασικές πτυχές της πολιτικής τους
 • Εμπιστοσύνη που σημαίνει πολιτική με υπευθυνότητα, ειλικρίνεια, ήθος και υπεράσπιση της αλήθειας.
 • Στροφή στην παραγωγική δουλειά, που σημαίνει έμπρακτη άρνηση του παρασιτικού καταναλωτικού πρότυπου με δανεικά.

Με επιδιώξεις την αναδιάρθρωση του παραγωγικού μοντέλου, με προτεραιότητα την παραγωγή διεθνώς εμπορεύσιμων προϊόντων και υπηρεσιών στην αιχμή των σύγχρονων τεχνολογιών, για να δημιουργηθούν νέες και αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας.

 • Προτεραιότητα στην είσοδο νέων ανθρώπων στην παραγωγή και στην πολιτική.
 • Περιέγραψαν πως θα παρέμβουν στο πολιτικό σκηνικό
 • Η μεγάλη πρόκληση της εποχής μας είναι η συγκρότηση και η νίκη του επόμενου κινήματος προόδου πάνω στις δυνάμεις του κυβερνητικού εθνικολαϊκισμού των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, του παρασιτισμού και της συντήρησης .Διεκδικούμε διακυβέρνηση προοδευτικών μεταρρυθμίσεων προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων, με ελληνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση.

Η επανατοποθέτηση της ριζικής αντίθεσης πρόοδος –συντήρηση αποκτά κεντρική σημασία. Να μη δοθεί λευκή επιταγή στη συντηρητική ΝΔ

Η  κίνηση «Ώρα Αποφάσεων για το επόμενο κύμα Προόδου» πιστεύει σε αυτά τα προτάγματα και θα συνεχίσει ν’ αγωνίζεται μαζί με την προοδευτική κοινωνία μέχρι την ολοκληρωμένη αποτύπωσή τους σ’ ένα Νέο και Ενιαίο Προοδευτικό Κόμμα.

Όλα τα μεγάλα και φλέγοντα θέματα από το φορολογικό ως την παιδεία και το ασφαλιστικό ως την υγεία , ότι είναι αναγκαίο για ένα πλαίσιο μεταρρυθμιστικής συμφωνίας  μιας ενδεχόμενης κυβέρνησης συνεργασίας ως προοδευτική οπτική και θέση,  θα επεξεργαστεί και θα κοστολογηθεί. Έτσι, αντιλαμβανόμαστε την πραγματική και όχι αφοριστική διάκριση προόδου και συντήρησης.

 • Ως παραδείγματα σχεδίων και θέσεων που έχουν προετοιμάσει παρουσίασαν συγκεκριμένες προτάσεις επάνω σε κεντρικούς άξονες.
 • Κατέληξαν με την ανακοίνωση των επόμενων οργανωτικών πρωτοβουλιών

Þ        Άνοιγμα μητρώου μελών από αύριο και αυτοοργάνωση  με εγγραφή στην ιστοσελίδα της «Ώρας Αποφάσεων».

Þ        Διήμερη σύγκλιση της αρχικής Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής για τη διαμόρφωση του οδικού χάρτη στις 29 Απριλίου

Þ        Τη δημόσια και συμμετοχική εκπόνηση  σχεδίων εργασίας και θέσεων του επόμενου κύματος  προοδευτικών αλλαγών.

–           Με τη σύσταση  Επιστημονικής Επιτροπής επίβλεψης- Συντονιστικής Γραμματείας οργάνωσης του διαλόγου- Οργανωτική Επιτροπή διημερίδας για κάθε θέμα.

–           Μάιο και Ιούνιο  θα εργαστούμε στις θεματολογίες για τους νέους (εργασία, ασφάλιση, δικαιώματα)  και το πολιτικό σύστημα-διοίκηση

–           Σεπτέμβριο- Οκτώβριο για την Οικονομία και το Ανάπτυξη.

Þ            Νέες συγκεντρώσεις  σε πόλεις και την Αττική με τη συμμετοχή των νέων δικτύων που θα διαμορφώνουν τα μέλη μας.

Þ        Ως συμβολική ανάδειξη των προτεραιοτήτων μας ως πρώτη οργανωτική επιλογή θέτουμε την συγκρότηση Συντονιστικής Ομάδας και Δικτύου νέο-μεταναστών ( brain drainers) με στόχο την επικοινωνία , την καταγραφή των  εμπειριών και αναγκών, τη διεκδίκηση ψήφου  και τις προϋποθέσεις επιστροφής.

 

Οι συγκεκριμένες προτάσεις της Ώρας Αποφάσεων που αφορούν 9 κεντρικούς άξονες σημαντικών ζητημάτων της ελληνικής κοινωνίας, οικονομίας και πολιτείας:

Έξοδος από την Κρίση:

 • ΟΧΙ στην παράταση των μνημονίων
 • ΤΕΛΟΣ στο «εξαιρετικά μη βιώσιμο» ελληνικό χρέος
 • ΝΑΙ σε ένα σχέδιο διάσωσης της παραγωγικής μας βάσης

Σχέδιο διάσωσης της Παραγωγής:

 • Καθολική αποφορολόγηση της παραγωγικής διαδικασίας
 • Όχι ΕΝΦΙΑ στα κτίρια των παραγωγικών μονάδων
 • Ανταγωνιστικός ΦΠΑ στον Τουρισμό, στα αγροεφόδια
 • Φόροι στα κέρδη, στα μερίσματα, στην κατανάλωση
 • Το πλεόνασμα στους νέους, στους ιδιωτικούς υπαλλήλους, στους ανέργους και στις παραγωγικές δυνάμεις
 • Η Ελλάδα που παράγει μέσα παραγωγής – υψηλής τεχνολογίας – από σπόρους μέχρι νέο λογισμικό και ρομπότ (με κατοχύρωση πατέντας)
 • 7% Φορολογικός Συντελεστής Þ 200.000 θέσεις εργασίας (0% για τα δύο πρώτα χρόνια)
 • Συμμετοχή των εργαζομένων στα κέρδη

Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις – Καινοτομία:

 • Αλλαγή του ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ της καινοτομίας σε συνεργασία με Διεθνή Venture Capital και όχι μέσω των Υπουργείων

Συνταγματικό STOP Χρέους:

 • 177% του ΑΕΠ σήμερα Þ STOP Χρέους
 • Στο Σύνταγμα να καθοριστεί ένα ανώτατο όριο εξωτερικού δανεισμού
  Το χρωστάμε στη Νέα Γενιά!

Πρώτα τα Παιδιά:

 • 20% των Παιδιών ζουν σε ακραία φτώχια Þ Επαρκές επίδομα για τα παιδιά ως πρώτη προτεραιότητα. Κόστος: 500 εκ. (όταν το κόστος καθυστέρησης της αξιολόγησης είναι 4.5 δισ)

«Κόκκινα» Στεγαστικά Δάνεια:

 • Ο οφειλέτης υποχρεούται σε δόση αποπληρωμής με βάση τη σημερινή αξία του ακινήτου
 • Παράδειγμα: Δάνειο 200.000 ευρώ για κατοικία που σήμερα αξίζει 120.000 ευρώ Þ Μετατροπή σε δόσεις που αντέχει για το ποσό των 120.000 για Δέκα Χρόνια [10 χρόνια μετά: Επανεκτίμηση της Αξίας της Κατοικίας και ΑΝ χρειαστεί επαναπροσδιορισμός της Δόσης]

Συντάξεις:

 • Οι συνολικές Ασφαλιστικές Εισφορές μειώνονται από το σημερινό 27% στο 16%
 • Κανένας ΔΕΝ συνταξιοδοτείται πριν την ηλικία των 65 ετών

Ευρωπαϊκή Ένωση – Προσφυγικό:

 • Υποχρεωτική κατανομή των προσφύγων σε όλες τις χώρες και Ταμείο για τους Πρόσφυγες που θα χρηματοδοτηθεί από ελάχιστη επιβάρυνση σε όλες τις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές της Ε.Ε.

Νέα σχέση εμπιστοσύνης Πολιτών – Πολιτικής:

 • Βουλή 200 βουλευτών
 • Μονοεδρικές εκλογικές περιφέρειες
 • Ασυμβίβαστο Υπουργού – Βουλευτή
 • Αμοιβή βουλευτή ΙΔΙΑ με του Πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας

 

shares