ΓούναΚαστοριά

Η έκθεση γούνας, βαρόμετρο της γουνοποιίας (του Βασίλη Κωνσταντίνου)

Όπως κάθε κλάδος έτσι και η γουνοποιία έχει την ανάγκη να δείχνει τα επιτεύγματά του και την πρόοδό του κατά βάση μια φορά τον χρόνο .Οι εκθέσεις λειτουργούν σαν το θερμόμετρο στους ασθενείς. Αν δείξουν αδιαφορία και έλλειψη ενδιαφέροντος είναι θέμα χρόνου να διαφανεί η κρίση στον κλάδο. Αν αντιθέτως υπάρχει ενδιαφέρον και παραγγελίες τότε σε λίγο καιρό αυτό θα γίνει φανερό στις αγοραπωλησίες και στην εργασία.

Είχα μακρά μεγάλο ενδιαφέρον ειδικά επί πέντε χρόνια στην Φραγκφούρτη και έχω δει την άνοδο και την πτώση των εκθέσεων. Τις τελευταίες εκθέσεις ήταν ολοφάνερη η δυσθυμία και η απογοήτευση. Δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη (καθηγητής) αλλά από εμπειρία έχω να πω τούτο. Μεμονωμένα υπάρχει πολύ σπέκουλα λόγω ατομικών συμφερόντων. Κάποιοι παρουσιάζουν τα αποτελέσματα κατά πως τους συμφέρει αυτούς. Δικαιολογημένο ως ένα βαθμό. Ο καθένας κοιτά το συμφέρον του.

Όμως και η συλλογική προσπάθεια για ακριβή ανάλυση των τάσεων και της αγοράς είναι προστασία για όλους. Εκεί πιστεύω πρέπει να γίνει ο απαραίτητος εκσυγχρονισμός .Χαίρομαι που κάποια νέα παιδιά αλλά και παλιές και σοβαρές επιχειρήσεις έχουν κατορθώσει να αντέξουν την κρίση και να ανταγωνίζονται διεθνώς. Ελπίζω και εύχομαι για το καλό του τόπου μας να αντέξουν στην κρίση και να δώσουν προοπτική στον κλάδο. Η αλήθεια είναι ότι ο τραπεζικός τομέας και το κράτος υστέρησαν ,δεν μελέτησαν σε βάθος τον τομέα να μην πω ότι έκαναν μεγάλες ζημιές κατά καιρούς με άστοχες παρεμβάσεις. Λίγες ήταν οι καλές στιγμές και ολοκληρωμένες σωστές παρεμβάσεις.

Η πολιτική σκοπιμότητα ,τα μικροσυμφέροντα και το συνεχές μπλα μπλα στα συνέδρια σκοπιμότητας και στις ανούσιες συνευρέσεις δεν είχαν αποτέλεσμα. Εύχομαι να αλλάξουν όλα και να αρχίσουν να αξιολογούν τα πάντα με ένα μόνο κριτήριο. Την ανάπτυξη . Αυτή θα φέρει αποτελέσματα για τους επιχειρηματίες τους εργαζόμενους και εμάς όλους.

Μη με ρωτάτε μόνο να σας πω αν είμαι ή όχι αισιόδοξος. Θα σας πω αισιόδοξος γιατί έτσι είναι η φύση μου αλλά ..δεν ..μαθαίνουμε εύκολα από τα λάθη μας. Βλέπουμε πολύ εύκολα των άλλων. Όχι τα δικά μας.

 

Back to top button