ΕλλάδαΚόσμος

Τι δείχνει ο τρόπος που κοιμάστε για τη σχέση σας (εικόνα)

Σας αρέσει να σας αγκαλιάζουν ή να αγκαλιάζετε το/τη σύντροφό σας όταν κοιμάστε; Ή μήπως προτιμάτε να του/της γυρνάτε πλάτη και να αντικρίζετε τον τοίχο;

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 1.100 άτομα, η στάση του ύπνου αποκαλύπτει πολλά για τη σχέση των ζευγαριών και το πόσο δυνατή είναι.

Το μυστικό κρύβεται στην απόσταση που έχουν τα μέλη μιας σχέσης όταν κοιμούνται μαζί.

Οι σύντροφοι που κοιμούνται σε απόσταση μικρότερη των 2,54 εκατοστών έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να είναι ευτυχισμένοι μαζί, σε σχέση με εκείνους που διατηρούν ένα… κενό κάτω από τα κλινοσκεπάσματα μεγαλύτερο των 76 εκατοστών, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Επίσης, τα ζευγάρια που φροντίζουν ώστε να έχουν κάποια σωματική επαφή (π.χ. άγγιγμα) κατά τη διάρκεια του ύπνου τους, είναι πιο χαρούμενα από εκείνα που δεν αγγίζονται παρά μόνο όταν σηκωθούν από το κρεβάτι το πρωί.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε σε έντυπο του Edinburgh International Science Festival, με την υπογραφή του ψυχιάτρου Samuel Dunkell, υποστηρίζει ακόμη ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται στη στάση του εμβρύου είναι πιο πιθανό να είναι αναποφάσιστοι, αγχώδεις, ευαίσθητοι στην κριτική.

Εκείνοι που κοιμούνται σε ημιεμβρυακή στάση, με τα γόνατά τους σηκωμένα, είναι, σύμφωνα με τον ψυχίατρο, διαλλακτικοί, πρόθυμοι σε συμβιβασμούς και απίθανο να υποστηρίζουν ακραίες θέσεις.

Αυτοί που προτιμούν να κοιμούνται σαν… βασιλιάδες, ξαπλώνοντας στην πλάτη τους, τείνουν να έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να είναι ανοιχτοί.

Σε όσους αρέσει να κοιμούνται μπρούμυτα, με το κεφάλι τους προς τα κάτω, έχουν μια τάση προς την ακαμψία και την τελειομανία.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, την οποία παρουσίασε η Daily Mail, το 42% των ζευγαριών κοιμούνται πλάτη με πλάτη, το 31% κοιτάζουν προς την ίδια κατεύθυνση και μόλις ένα 4% αντικριστά ο ένας με τον άλλο.

 E-Radio.gr

Back to top button